Hlavní obsah

Příbramské divadlo bude patřit dětem již podeváté

Novinky, Tomáš Vašíček

Příbramské divadlo je již dlouhodobě známo nejen kvalitní činohrou či stylovým divadelním klubem, ale také množstvím nejrůznějších akcí v průběhu roku, a to zejména se zaměřením na děti. Jednou z takových akcí je i celodenní akce Divadlo patří dětem.

Foto: archiv Divadlo A. Dvořáka

Divadlo patří dětem se těší velkému zájmu malých i velkých návštěvníků.

Článek

V neděli 24. května tak čeká zejména malé návštěvníky den plný her, zábavy a soutěží. Vše vypukne již v 9 hodin ráno a konec nastane v 18 hodin.

A když je psáno, že dětem patří divadlo, je myšleno skutečně celé. Program je skutečně nabitý. V 9:15 akci slavnostně zahájí Příbramské mažoretky, v 10 hodin na děti čeká Čtyřlístek v pohádce, a to na Velké scéně. O hodinu později začíná v kině pásmo Pohádky z hor a zároveň se v 11 hodin na Malé scéně odehraje představení Tajemný hrad v Karpatech.

Plný je program i odpoledne. Ve 14 hodin začíná v kině program Kamarádi z televize a na Velké scéně se zopakuje Čtyřlístek v pohádce, aby si jej užily všechny děti. To platí i o Tajemném hradu v Karpatech, který se znovu odehraje v 15 hodin. V 16 hodin kino zahraje film Tučňáci z Madagaskaru.

Ani to však není vše. Ve foyer Estrádního sálu si svůj program připravil Letecký modelářský klub Příbram, v salonku Velké scény bude probíhat oblíbené třpytkové tetování a vplétání copánků. Jelikož se v minulém roce osvědčilo i líčení maminek od značky Mary Kay, bude se konat v přednáškovém sále i letos. Ve stejném prostoru bude i zdobení nehtů a malování na obličej. Pro tvoření a soutěže budou vyhrazeny prostory foyer Velké scény. Na venkovním pódiu zahraje kapela A je to!

Akce Divadlo patří dětem se však odehrává i na přilehlých prostranstvích a zelených plochách. Zde bude připravena pohádková louka, ukázky výcviku služebních psů vězeňské služby, výstava traktorů, u kterých se děti budou moci fotit. Chybět nebude ani statická ukázka dělostřelecké techniky a ručních zbraní, laserová střelnice 13. dělostřelecké brigády Jince, hra na bubny, jízda vojenskými džípy, pouťové atrakce, aquazorbing, klauni, aktivity ve spolupráci s BESIPem, jízda na koních i ponících a mnoho a mnoho dalších aktivit a stanovišť.

Každoročně obrovsky navštěvovaná akce je přístupná za jednotné vstupné pro děti i dospělé, které činí 60 korun na celý den. Vzhledem k nabídce se jedná o cenu prakticky symbolickou. K dispozici organizátoři zajistili také stánky s občerstvením a chybět ani tentokrát nebude kouzelnice Elvíra se svými kouzly, která akci, stejně jako loni, také odmoderuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám