Hlavní obsah

Příbramská obchodní akademie hostila finále soutěže Ekonomický tým

Novinky, Tomáš Vašíček

V Příbrami se v prosinci konalo finále celorepublikové soutěže s více než desetiletou tradicí - Ekonomický tým. Tu organizuje Asociace obchodních akademií, přičemž soutěž je také zařazena ve Věstníku Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Foto: OA a VOŠ Příbram

Celkem 260 bodů z maximálních tří set získal vítězní tým ze Svitav.

Článek

Soutěž Ekonomický tým je určena pro tříčlenné týmy, které jsou složené ze studentů maturitního ročníku a je rozdělena na dvě fáze. Nejdříve se konají v celé České republice krajská kola, kde jednotlivé týmy čeká vědomostní test o šedesáti otázkách, zahrnující učivo z předmětů ekonomika, účetnictví, právo a informační technologie.

Třináct vítězných týmů z krajský kol postupuje do celostátního finále, kde na týmy čekají disciplíny tři: projektová práce na předem zadané téma, vědomostní test a prezentace předem neznámého odborného tématu před soutěžní porotou. Za každou disciplínu mohou týmy získat až sto bodů, které se na konci sečtou a dají za vznik konečnému pořadí.

Loňské finále hostila Obchodní akademie v Příbrami a jednotlivé kraje reprezentovaly týmy z Blanska, Čáslavi, Českých Budějovic, České Lípy, Hradce Králové, Mariánských Lázní, Mohelnice, Ostravy, Prahy, Svitav, Třebíče, Ústí nad Labem a Zlína.

„Pořadatelství celorepublikového finále je pro nás velkou ctí a jsem velice ráda, že tuto možnost máme, ačkoliv se příbramský tým neúčastní. Soutěž Ekonomický tým má mnohaletou tradici a je založena na skutečně odborných znalostech studentů, takže mohu směle říct, že příbramská obchodní akademie hostila nejlepší maturanty s ekonomickým zaměřením v naší zemi. Děkuji všem kolegům a kolegyním, kteří se podíleli na organizaci a gratuluji vítězům,“ zhodnotila konání soutěže ředitelka hostitelské školy Marcela Blažková.

O celkovém pořadí rozhodovala odborná komise v čele s ředitelem OA Heroldovy Sady Praha a předsedou Asociace obchodních akademií Richardem Žertem, která bodovala odborný test i týmové prezentace. Projektové práce hodnotili již s předstihem odborníci z ekonomické fakulty Jihočeské univerzity.

Z vítězství se nakonec radoval tým Gymnázia, obchodní akademie, vyšší odborné školy a jazykové školy ze Svitav. Na druhém místě se s těsným odstupem sedmi bodů umístil tým Obchodní akademie z Ostravy-Poruby a bronzovou příčku obsadili studenti Obchodní akademie Česká Lípa.

Reklama

Výběr článků

Načítám