Hlavní obsah

Příbramská MMA zápasnice Lucie Pudilová: Na každý zápas se těším

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém týdnu jsme přinesli rozhovor s Ladislavem Erdélyim, trenérem Lucie Pudilové, MMA zápasnice KBC Příbram, jež před několika týdny zažila úžasné vítězství ve finských Helsinkách nad domácí hvězdou Suvi Salmimiesovou. Dnes přinášíme rozhovor se samotnou zápasnicí.

Foto: Jitka Doubravová

Lucie Pudilová při zápase ve Finsku

Článek

Lucko, jak náročná byla příprava na zápas ve Finsku?

Příprava na zápas do Finska byla náročná a bylo těžké vydržet tempo tréninků, které se po dobu přípravy neustále opakovaly. Každou přípravu se snažím vnímat velmi soustředěně. Vše se snažím odtrénovat s maximální koncentrací. Každý další den nastávající tréninkové dřiny je pro mě výzva a také zodpovědnost. Tento velmi fyzicky náročný sport dělám především pro sebe, protože to tak cítím, ale zároveň vnímám pomoc lidí, kteří nám usnadňují práci. Trénuji tvrdě, abych v zápase dosáhla co nejlepší výkon, kterým chci zúročit dřinu a nezklamat fanoušky.

Poprvé jsi zápasila ve váze do 57kg, jak těžké pro tebe bylo vejít se do této váhové kategorie vůbec poprvé?

Trenér Ladislav Erdélyi mi naplánoval stravu tak, abych to vše zvládala. Když mi kručí v břiše, tak mi trenér odpoví, že to je v pořádku, že mám skvělé trávení a směje se. Vážně, nevěřila jsem, že bych docílila v tak tvrdém tréninku tuto váhu, bez toho aniž bych pocítila výraznou slabost, nechuť k tréninkům, to se nestalo. Je to o duševní a fyzické vyváženosti, je to cesta, kterou jsem se rozhodla jít. Veliká zkušenost a radost zároveň, když jsem uviděla na oficiálním vážení na váze číslo 56,5 kg.

Jak ses se při souboji cítila?

Musím uznat, že v prvním kole jsem cítila trochu nerozhodnosti. Až zbytečně moc, jsem přemýšlela o tlaku na soupeřku. Po prvním kole jsem měla čistší mysl. Začala jsem být uvolněnější v pohybu. Trenér mi řekl, abych vycházela ze základní techniky a z toho co mám natrénováno, že vycítím moment skály, nebo naopak vody. Říkám to vlastními slovy. A také dodávám, že jsem měla dobrý pocit v zápase, protože se na každý zápas těším.

Překvapila tě něčím tvá soupeřka?

V samotném zápase byla soupeřka tvrdá a silná. Třeba to někomu tak nepřipadalo, ale Suvi byla velmi dobře připravena. V žádném případě jsme s trenérem Suvi nepodcenili a už vůbec ne v přípravě před zápasem, tak i v průběhu zápasu. To co si připravíte ve své hlavě a to co se děje v kleci, je dobrá spolupráce. Soupeřka byla důsledná, bylo jasné, že nehodlá jít ani o krok zpět. Pro mě další veliká zkušenost a respekt k soupeřce, jak před zápasem, tak i po něm.

Jaký to byl pocit, když rozhodčí oznámil jako vítěze tebe?

Byla jsem přesvědčena o svém vítězství, ale silnější pocit jsem měla hlavně v tom, že jsem udělala, co bylo v mých silách, a že jsme udělali skvělý zápas pro lidi. A že rozhodčí vyslovili mé jméno jako vítěze, mě moc těší a nadále motivuje k další tvrdé práci

Jaké reakce jsi na své vítězství zaznamenala?

Reakce byly pozitivní, ale jak už jsem zmínila výše, i negativa se tady doma objevila, ale to je  v celku pochopitelné, to k tomu patří. A moc děkuji mým fanouškům za podporu a všem co mi  pomáhají.

Reklama

Výběr článků

Načítám