Hlavní obsah

Příběhy včelích medvídků s oblíbenými písničkami pobaví děti na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Živě sehraným příběhům o neposedných čmeláčcích Čmeldovi a Brumdovi, známých z televizních Večerníčků, mohou v sobotu 3. srpna přihlížet děti, které se v tento den vydají na zámek Loučeň. Pohádka s populárními písničkami autorského dua Uhlíř – Svěrák začne v zámeckém amfiteátru od 15.30 hodin.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Příběh včelích medvídků byl natočen podle stejnojmenné knihy Jiřího Kahouna jako populární loutkový seriál večerníčků. Jeho hlavními postavami jsou malinko neposlušní čmeláčí kluci Čmelda a Brumda a také další hrdinové z hmyzí říše jako čmeláčí maminka, luční koník, Pučmeloud, roháč a jiní. 

Slunce už vysouší loužičky, Chvátám, nemám chvíli klid, Na políčku v jetelíčku a další dětmi oblíbené písničky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka zazní i v představení Příběhy včelích medvídků, jímž ožije zámecký amfiteátr v sobotu 3. srpna od 15.30 hodin.

Návštěvníci loučeňského zámku a jeho labyrintů a bludišť zažijí ve stejný den ještě jednu zvláštnost: na Loučeň se totiž chystá na výlet méďa Brumík, kterého děti znají z oblíbených pochoutek, aby dětem rozdal něco dobrého na zub.

Kromě toho pokračuje pravidelným sobotním programem také Zámecké knížecí léto „V jeho rámci se budou po celé odpoledne konat prohlídky tajemného sklepení, dojde na výrobu poštovních známek, či čtení pohádkových knih, to vše za asistence členů knížecí rodiny. S knížetem Alexandrem se děti dokonce vypraví na chvíli do Afriky a naučí se střílet z luku,“ řekl manažer zámku Jiří Senohrábek. Program Zámeckého knížecího léta pak zažijí i nedělní návštěvníci.

Příběhy včelích medvídků

Loutková pohádka známá z televizních Večerníčků s oblíbenými písničkami tentokrát v podání živých herců je na programu již tuto sobotu 3. srpna od 15.30 hod.

Programový prázdninový dětský koutek

Prohlídka tajemného sklepení (sraz na nádvoří) – 12.45, 14.45 a 15.45 hodin.

Čtení pohádek v čítárně kněžny Marie (venkovní prostor u zámecké obřadní síně) – 13.10, 15.10 hodin.

Hrátky s českou stavebnicí Roto (komorní expozice) – 12.00, 15.00 hodin.

Výroba poštovních známek v thurn-taxisovské poštovně (venkovní prostor u zámecké obřadní síně) – 12.00, 14.30 hodin.

Putování do Afriky s knížetem Alexandrem – 13.45, 16.10 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám