Hlavní obsah

Při srážce s náklaďákem zemřel řidič osobního vozu, policie hledá svědky

Novinky, Leona Roháčková

V úterý 19. března ráno došlo na silnici 1. třídy číslo 34 nedaleko obce Záhoří k dopravní nehodě. Nákladní vůz s návěsem dostal smyk a čelně se střetl se Škodou Octavií. Její řidič na místě zemřel. Policisté hledají svědky, kteří by pomohli k objasnění příčin tragické nehody.

Foto: PČR Pelhřimov
Článek

V úterý 19. března před osmou hodinou ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě, ke které došlo v 7.40 hodin na silnici 1. třídy číslo 34 nedaleko obce Záhoří.

"Řidič nákladního automobilu DAF s návěsem jel směrem od Humpolce na Pelhřimov. Na přímém úseku silnice pokryté vrstvou rozbředlého sněhu nezvládl řízení vozidla a dostal smyk. Vjel do protisměru, kde se vůz čelně střetl se Škodou Octavia. Její dvaatřicetiletý řidič na místě zemřel," popsala tragédii komisařka Monika Pátková.

Vyšetřovatel ve středu zahájil trestní stíhání čtyřicetiletého cizího státního příslušníka, který seděl za volantem nákladního vozu. Za trestný čin usmrcení z nedbalosti si může odsedět až šest let.

Kriminalisté k objasnění příčin nehody hledají svědky události. "Žádáme všechny, kteří by mohli k tragické nehodě poskytnout informace, aby se přihlásili na tísňové lince 158," vyzvala Pátková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám