Hlavní obsah

Při Hradozámecké noci na Mníšku pomohou děti královně Else s hledáním ztraceného pokladu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. srpna se na zámku v Mníšku pod Brdy chystá při Hradozámecké noci bohatý program se zcela novými zábavnými prohlídkami pro děti. Potkají královnu Elsu, navštíví pohádkové bytosti v tajemném sklepení, uslyší vyprávění o dobrém dráčkovi. Program začíná už v odpoledních hodinách.

Foto: Anna Čelouchová

Odpoledne a v podvečer má zámek své kouzlo.

Článek

V sobotu 26. srpna se koná tradiční Hradozámecká noc a v zámku Mníšku pod Brdy připravili pro tuto příležitost úplně nové dětské prohlídky. Na nich se děti třeba dozví něco nového a zajímavého, ale hlavně si užijí spoustu zábavy.

Na návštěvu do Mníšku přijela královna Elsa, která už tu pobývala a slíbila dětem, že přiveze královský poklad. Jenomže ten se ztratil. Pomohou děti s hledáním?

Společně projdou velkými jídelnami, slavnostními sály a reprezentačními místnostmi, budou hledat nápovědy a možná i plnit úkoly. Až úspěšně zvládnou všechna úskalí zámecké prohlídky, určitě k pokladu cestu najdou. Prohlídky Elsa a královský poklad začínají v 15.30, 16.15, 17.00, 17.45 a 18.30 hodin.

Pohádkové vyprávění o dobrém zámeckém dráčkovi si mohou rodiny s dětmi poslechnout pro změnu při prohlídce soukromých ložnic a koupelen posledních šlechtických pánů. Uvidí také dětský pokojíček s hračkami, pokojík pro miminko nebo zámeckou splachovací toaletu. Prohlídky O dobrém dráčkovi začínají v 15.00, 15.45, 16.30, 17.15, 18.00 a 18.45 hodin.

Během odpoledne mohou děti navštívit také Kouzelné sklepení s čertem, princeznou, vílami a jinými postavami z pohádek. Také výstavu s malými princeznami nebo výtvarný ateliér, kde si mohou vybrat a vymalovat sádrovou kytičku, motýlka, autíčko a mnoho dalších motivů.  

Reklama

Výběr článků

Načítám