Hlavní obsah

Prezident odpovídal v Domažlicích na dotazy studentů

Novinky, Alena Lochmannová

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek 26. ledna zavítal do Středního odborného učiliště v Domažlicích, kde kromě jiného odpovídal na všetečné dotazy studentů. Hlava státu tak pokračovala v třídenní návštěvě Plzeňského kraje.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Čtvrtek 26. ledna 2017 zahájil prezident republiky Miloš Zeman na Středním odborném učilišti v Domažlicích.

Článek

Před budovou učiliště vítala prezidenta ředitelka školy Zdeňka Buršíková a také dívky v krojích, které nabídly prezidentovi chodský koláč. Miloš Zeman zde debatoval s řediteli vybraných středních škol v kraji a poté hlavně se studenty, kteří měli mnoho dotazů.

Zajímali se například o to, kdo je prezidentovým kadeřníkem, jaký má názor na kapelu Ortel, co si myslí o EET nebo jaký je jeho postoj k zavedení jednotné měny v ČR. Prezident v úvodu řekl, že si velmi váží řemeslných a technických profesí a popřál žákům a studentům hodně štěstí v práci a vysoké platy. Žáci si pro prezidenta na závěr připravili několik dárků, které sami vyráběli – šachovnici, popelník, retro rádio, chodský koláč a holbu.

Dále prezidentská kolona pokračovala do Kdyně, kde se Miloš Zeman přivítal se starostou města Janem Löffelmannem a po krátkém přivítání debatoval na městském úřadě se zástupci města Kdyně a starosty okolních obcí.

Kolem jedné hodiny prezident spolu s hejtmanem Josefem Bernardem, který jej po celou dobu návštěvy doprovázel, zahájil setkání s občany Kdyně například o své kandidatuře na prezidenta nebo o jeho názoru na nového amerického prezidenta. Na závěr setkání Miloš Zeman dekoroval prezidentskou stuhou prapor města a zapsal se do pamětní knihy.

V závěru návštěvy se uskutečnila tisková konference, kde hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard shrnul nejdůležitější témata, o kterých s prezidentem během návštěvy debatovali. Jedním z témat byla péče o seniory, dále například dětské domovy a pěstounská péče. Prezident zhodnotil návštěvu kraje, zmínil svoji podporu jaderné energii, hovořil o zákonu o národních parcích, ale také vytkl kraji velké množství chátrajících památek.

Jako rozloučení s Plzeňským krajem předal hejtman Josef Bernard Miloši Zemanovi soudek polotmavého pivního speciálu uvařeného v Plzeňském Prazdroji a vepřovou zabijačku vyrobenou v restauraci Přeštická svině.

Miloš Zeman navštívil Plzeňský kraj již počtvrté, a právě ve čtvrtek 26. ledna na den přesně "oslavil" čtvrtý rok ve funkci prezidenta České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám