Hlavní obsah

Přes tři tisíce dětí vytvořilo Sovárium se 140 sovími exempláři

Novinky, Zuzana Halušková

Velká sbírka výtvarných děl obsahující přes sto sošek a obrázků sov vznikla díky soutěži pro mateřské školy Sovárium 2016.

Foto: Zuzana Halušková

Vítězná díla

Článek

Přes sto mateřských školek z celé České republiky se zúčastnilo prvního ročníku soutěže se sovami, čímž vytvořilo vůbec první Sovárium svého druhu na světě.

Úkolem soutěžících bylo vytvořit libovolného existujícího či smyšleného nočního dravce. Fantazii se meze nekladly a důkazem byla velice pestrá přehlídka lepených, šitých či jinak poskládaných sov z nejrozmanitějších materiálů - od papíru a kartonu přes přírodní materiály jako dřevo, listí nebo šišky, dále provázky, pásky a látky až po plech a železo.

Úkolem soutěžících bylo vytvořit libovolného existujícího či smyšleného nočního dravce. Fantazii se meze nekladly a důkazem byla velice pestrá přehlídka lepených, šitých či jinak poskládaných sov z nejrozmanitějších materiálů - od papíru a kartonu přes přírodní materiály jako dřevo, listí nebo šišky, dále provázky, pásky a látky až po plech a železo. Šikovné ruce zapojilo celkem 3717 dětí a Sovárium díky nim čítá

na 140 sov.

Vidět jej můžete od jara 2016 nejprve ve Schole Humanitas - litvínovské škole s výukou zaměřenou na životní prostředí. Jelikož je výstava putovní, může být zdarma zapůjčena jakékoli škole, školce či jiné instituci, která o ni projeví zájem (účast v soutěži není podmínkou).

Výstava putuje i po německých školách díky vzdělávacímu projektu Cíl 3 / Ziel 3.

Všechny děti, které se soutěže zúčastnily, se za odměnu mohou těšit na opravdové sovy, které je v jejich školce v tomto roce navštíví.

Vítězné školky byly celkem tři, a to: MŠ Libiš (Středočeský kraj), MŠ Sbíhavá (Praha) a MŠ Kamenný Újezd (Jihočeský kraj). I ty se mohou těšit na návštěvu sokolníka s dravci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám