Hlavní obsah

Přes skřečoňský most v Bohumíně o víkendu neprojedete

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči, pozor! Plánujete-li o víkendu průjezd přes nový skřečoňský most v Bohumíně, počítejte s objížďkou. Od soboty 7. do neděle 8. listopadu se totiž pro veškerou motorovou dopravu uzavře, a to kvůli záruční kontrole ložisek a nosného systému.

Foto: Pavel Čempěl

Zavěšený skřečoňský most čeká o víkendu revize ložisek a nosného systému.

Článek

„Uzavírka začne v sobotu v 7 hodin ráno a potrvá až do nedělních 17 hodin. Silničáři budou muset most celý nadzvednout a provést kontrolu všech jeho ložisek. Motoristé proto přes most neprojedou a budou muset použít objízdnou trasu. Pěší a cyklisté budou moci se zvýšenou opatrností přes most projít,” uvedl Petr Sobek z odboru dopravy bohumínské radnice.

Hlavní objízdná trasa povede po Lidické ulici přes železárenský most v Bezručově ulici na ulici 9. května přes nový železniční nadjezd v Pudlově až na Ostravskou ulici. Zvýšenou opatrnost však musí řidiči věnovat průjezdu přes železárenský most, kde až do konce listopadu probíhá oprava chodníku. Ta si sice nevyžádala uzavírku mostu, ale motoristé musí počítat se zúžením vozovky.

Skřečoňský most je jedním ze tří bohumínských mostů, které převádějí dopravu přes železnici. Spojuje centrum Bohumína s městskou částí Skřečoň a výpadovkou na Dolní Lutyni, Dětmarovice a Karvinou. Nový mostní objekt nahradil v říjnu před čtyřmi lety starý skřečoňský most, který technicky nevyhovoval. Nový 100metrový a 650tunový krasavec má zavěšenou konstrukci. Ta se skládá ze čtyř mohutných pylonů a 56 ocelových prutů. Jeho investorem bylo Ředitelství silnic a dálnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám