Hlavní obsah

Přerovský park provoní cizokrajné rostliny

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve skleníku přerovského parku Michalov budou mít návštěvníci možnost 3. dubna obdivovat krásu více než sedmdesáti subtropických rostlin. Zahradníci jim zajišťují potřebnou péči. Výsledkem je tak krása zelených listů, vůně pestrých květů i sladkost prvních plodů.

Foto: Město Přerov

Přerovský skleník

Článek

"Skleník nabízí lidem nevšední podívanou na rostliny s exotickým vzhledem a mnohdy i exotickými názvy. Obdivovat mohou třeba olivovník, žumaru, kalinu, fíkovník, agáve, aloe či cist. Vonět jim tu bude i mateřídouška, šalvěj či levandule. Máme tu dokonce také kari, které je výrazné svou aromatickou vůní, za povšimnutí stojí i naše citrusy," konstatovala vedoucí provozu a údržby parku Michalov Jitka Spurná.

Lidé mohou bezplatně skleník navštívit od dubna do října, vždy ve středu, sobotu a neděli od deseti hodin dopoledne do čtyř odpoledne.

"Tradičně už víme, že nejvíce návštěvníků chodí v červnu, proto je v tento měsíc rozšířená provozní doba, a to denně od devíti ráno do čtyř odpoledne," doplnil ředitel Technických služeb města Přerova Radek Koněvalík.

Lidé, kteří přijdou obdivovat krásu cizokrajných rostlin, mohou navíc zavítat i na nedělní koncerty, které mají své tradiční místo v altánu před restaurací.

"Takzvané promenádní koncerty letos zahájíme v neděli 12. května. V letošním roce se návštěvníci parku mohou těšit na pořádání koncertů i přes letní prázdniny, což je novinka. Celkově letos máme v plánu uspořádat šestnáct promenádních koncertů," doplnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. 

Reklama

Výběr článků

Načítám