Hlavní obsah

Přerovský panelový dům na Kopaninách čeká na zateplení

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekonstrukcí projde dům v Přerově na Kopaninách s čísly popisnými 8, 10, 12 a 14. Objekt čeká úprava fasády včetně zateplení a odstranění balkónů.

Foto: Magistrát města Přerova

Článek

V tuto chvíli radní vyzvali pět stavebních firem, aby předložily svou finanční nabídku – předpokládaná hodnota se zastavila na částce 5 a půl milionu korun. Firma, která se pustí do práce, bude mít na realizaci 112 kalendářních dnů.

Stavební úpravy mají spočívat v zateplení severního průčelí, má dojít rovněž ke zrušení stávajících schodišťových lodžií.

„Stěna mezi podestou a lodžií bude vybourána a zábradlí lodžie bude zazděno tvárnicemi. Prostor schodiště prosvětlíme novými plastovými okny,“ uvedl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

Dům má pět nadzemních podlaží, do čtvrtého podlaží jde o typický panelák - páté je vlastně dodatečná střešní nástavba s obvodovými stěnami z pórobetonových tvárnic.

Panelák, postavený zhruba před čtyřiceti lety, má od roku 2009 zateplenou jižní část domu a také jeho štít, na další úpravy ale ještě čeká.

Reklama

Výběr článků

Načítám