Hlavní obsah

Premiérový turnaj Bořeňská šipka přilákal téměř šest desítek soutěžících

Novinky, František Krejčí

V sobotu 20. srpna se v Bílině konal první ročník turnaje v šipkách Bořeňská šipka. Přestože se akce konala v předposledním prázdninovém víkendu, sešlo se v Komplex clubu Bowling Bílina téměř šedesát hráčů.

Foto: František Krejčí

Terč

Článek

Turnaj pořádaly dva bílinské kluby - Torzo Bílina a ŠK Bořeň Bílina. Klání probíhalo v kategoriích ženy, muži, mládež 14 - 18 let a dvojice. 

Bílinský Komplex klub zažil nejedno překvapení. Tím největším byla dvojice "mládežníků" ve složení Václav Tichý a Jan Zajíc, která porážela mnohem silnější dvojice a nakonec skončili na úžasném 5. místě z 22 soutěžních dvojic. Nutno podotknout, že Jan Zajíc, který byl nejmladším účastníkem, se v kategorii mužů umístil na skvělé 13. příčce.  

Kategorie mládež 14 - 18 let byla obsazena jen trojicí chlapců, a proto již předem bylo jasné, že všichni budou stát "na bedně". Šlo jen o to, na kterém místě. Nakonec se na třetím místě v této kategorii umístil Miroslav Hotový (Václavák Černčice), na druhém místě skončil Václav Tichý (Oceloti Most) a první příčku obsadil Jan Zajíc z Flyers Duo Most.

Kategorii žen nakonec ovládla hráčka domácího týmu Torzo Bílina Jitka Strunzová. Na druhé příčce se umístila Pavla Šlabjarová (Kapitán Duchcov) a třetí pozici osadila Jiřina Šulcová (Mlamoj Darts B Most).  

Nejobsazenější kategorií byla soutěž mužů. Ne vždy byli favorité stoprocentně úspěšní a dočkali jsme se i několika překvapení, například v podobě čtrnáctiletého Honzy Zajíce, který deklasoval hned několik papírově mnohem silnějších a zkušenějších soupeřů.

Třetí byl nakonec Jaroslav Pokorný (Tornádo Chomutov), na druhé pozici skončil Karel Buka (Santos Teplice) a pomyslné zlato si z Bíliny nakonec odvezl David Hradecký (Fofr Team Duchcov).

Velmi zajímavá byla soutěž dvojic. Nejenže byla časově poměrně náročná, ale zejména velmi napínavá. po lítém boji obsadili první místo Miroslav Šmejc s Jiřím Kaláškem oba z klubu Kanec Most. Na druhé pozici skončili Marek Salfický s Jaroslavem Pechem z klubu Formani Duchcov a třetí příčka patřila dvojici Jindřich Kropáček s Davidem Hradeckým oba Fofr Team Duchcov. 

Turnaj se konal za finančního přispění města Bíliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám