Hlavní obsah

Premiérovou přehlídku Meat Design Ostrava 2015 hostí vítkovická Hlubina

Novinky, Josef Zajíc

První akce svého druhu na severu Moravy Meat Design Ostrava 2015 představuje na padesátku českých designerů a značek zabývajících se interiérem. Přehlídka prezentuje design a krásné věci od 20. do 22. listopadu v prostorách Provozu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice.

Foto: Josef Zajíc

Přehlídka designu Meat Design Ostrava 2015. 20.11.2015.

Článek

První prodejní přehlídku designu Meat Design Ostrava 2015 zahájil v pátek 20. listopadu v 17 hodin generální ředitel Vítkovice Machinery Group Vítkovice Ing. Jan Světlík.

Moderátor Radim Kačmarský pak představil hlavní organizátory týmu Meat Design Ostrava 2015, dramaturgyni Karolinu Skórovou, koordinátorku projektu a marketingu Anetu Novákovou, Martina Lindovského, Jana Kulicha a Kristýnu Lindovskou.

Dosud museli fanoušci designu jezdit za aktuálními trendy na přehlídky a prodejní akce do Prahy. Nikde jinde se pozornost designérů nesoustřeďovala. To se změnilo. Během tří dnů od 20. do 22. listopadu se v Ostravě formou prodejní výstavy představí 50 českých designérů zvučných jmen i lokálních začínajících umělců.

V programu proběhne několik workshopů, součástí budou i projekce filmů věnovaných tomuto populárnímu oboru. Pro návštěvníky jsou připraveny přednášky a diskuze s hvězdami designérského nebe. To vše proběhne v Provozu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice v budově Strojovny těžkých strojů, Kompresorovně a ve Starých koupelnách.

Je připraven také doprovodný program pro děti, který zajišťuje Studio Little Gym, které si připravilo ukázky cvičení, animační program Jinánek a Ája, který nabídne dětem spoustu výtvarných aktivit, a samozřejmě hlídání dětí.

V sobotu 21. listopadu je otevřeno již od 10.00 hodin. Ve Starých koupelnách začíná program v 11.00 hodin přednáškou Respiro a končí v 18.00 hodin přednáškou, kdy se představí DEVOTO. V Kompresorovně začínají workshopy již od 10.00 hodin. V budově Cineport se od 14.00 hodin promítají filmy až do 22.00 hodin.

V neděli 22. listopadu bude otevřeno opět od 10.00 do 16.00 hodin. Provoz restaurace bude od 10.00 do 15.00 hodin a Dětský koutek a cvičení pro děti bude k dispozici od 10.00 do 15.00 hodin. Po celou dobu budou otevřeny sály, ve kterých probíhá prodejní přehlídka Meat Design Ostrava 2015.

Z padesáti značek zabývajících se interiérem mj.  zaujme značka Devoto, jež vás vezme do světa netradičního a nadčasového dětského designového nábytku, který má příběh. Nábytek roste s dětmi a učí je rozvíjet jejich osobnost a fantazii.

Malina Design: Interiérová designérka a galeristka Soňa Malinová navrhuje interiéry i vlastní nábytek, provozuje e-shop s kvalitním bytovým designem a věnuje se havířovské Galerii Krystal, kterou založila s cílem podpořit fotografii a současný design.

V prostorách Kompresorovny byla v pátek 20. listopadu vernisáží zahájena výstava plakátů deseti výtvarníků. Pořadatelé oslovili nejvýraznější ostravské výtvarníky, grafické designéry a ilustrátory, aby pro Meat Design vytvořili autorský plakát na volné téma. Jediné pojítko je formát a příležitost, které mají sloužit. Návštěvníci prvního ročníku Meat Design Ostrava 2015 si tak mohou domů odnést originální autorský počin v limitované edici.

K přehlídce je vydán katalog s přehledem vystavovatelů, programem a plánkem Dolní oblasti Vítkovice. 

Reklama

Výběr článků

Načítám