Hlavní obsah

Premiéra Divadla Bolka Polívky: Chantal Poullain a Štěpánka Křesťanová v roli rebelek

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše začíná neobvyklým setkáním dvou žen. Snad vším se liší. Povahou, společenským zakotvením, životními zkušenostmi. Ostré protipóly. Dalo by se říci: oheň a voda. Premiéra Rebelky v produkci Divadla Bolka Polívky se na brněnské scéně koná 15. listopadu, pražská premiéra 21. listopadu na Malé scéně divadla Studio Dva.

Foto: Monika Navrátilová
Článek

Ty dvě něco společného přece jen mají. Obě jsou na útěku a setkávají se uprostřed noci na kraji silnice jako stopařky a konkurentky, soupeřící zprvu o rychlejší odvoz. Elegantní dáma Claude (Chantal Poullain) prchá z domova důchodců, mladší Margot (Štěpánka Křesťanová) z oslavy osmnáctin své dcery.

Prvotní vzájemná antipatie nabírá obrátky a prochází změnou. Dvě ženy „na cestě“, tolik rozdílné, postupně zjistí, že je spojuje i víc, než silná touha po seberealizaci, svobodě, nezávislosti. Obě dvě se rozhodly vzepřít nalinkovaným životům, skončit s manipulací okolí a rozhodováním jiných, vzít osud zpět do vlastních rukou. Prožijí několik společných, pro obě nezapomenutelných dní.

„Nejsilnějším poselstvím té hry je asi to, že spolu mohou vycházet lidé různých společenských vrstev a odlišných povah. Dokonce mezi nimi může vzniknout opravdové přátelství. Dnes je nám často předkládáno, že to možné není,“ říká představitelka Margot, herečka Štěpánka Křesťanová.

A Chantal Poullain ztvárňující Claude dodává: „Je to krásný příběh dvou žen na útěku, které jdou kousek cesty spolu.“

Autory tragikomedie Rebelky jsou dva francouzští herci, dramatici a režiséři Pierre Palmade a Christophe Duthuron, kteří si spolupráci vyzkoušeli už při psaní hry Pierre a syn pro legendu francouzského humoru Pierra Richarda. Hra Rebelky byla v České republice dosud uváděna pod názvem Na útěku. Režisérem inscenace v Divadle Bolka Polívky je Antonín Procházka. Premiérové představení v DBP: 15. 11. od 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám