Hlavní obsah

Překladatel Charvát představil osobnost a osobitost německého spisovatele Walsera

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Zajímavá beseda, jejíž téma se točilo kolem tvorby i názorů významného německého spisovatele a dramatika Martina Walsera, proběhla ve čtvrtek 28. března v ostravském antikvariátu a klubu Fiducia.

Foto: Robert Rohál

Walserovu osobnost se snažil přiblížit Radovan Charvát.

Článek

S charizmatickou osobností Martina Walsera, který byl v anketě politického měsíčníku Cicero prohlášen druhým nejvlivnějším německým intelektuálem, seznámil přítomné publikum, a to velice zasvěceně, Radovan Charvát.

Přednášející vsadil na ukázky či statě z některých Walserových knih a věhlasnou Walserovu osobnost přitom přiblížil nejen zasvěceným komentářem, ale i prostřednictvím několika zásadních filmových dokumentů.

Radovan Charvát je absolvent germanistiky, anglistiky a amerikanistiky na univerzitě J. W. Goetha ve Frankfurtu nad Mohanem a překladatel mj. děl Thomase Bernharda, Martina Walsera, Otfrieda Preußlera, Patricka Rotha a dalších.

Mezi přítomnými návštěvníky besedy, kde nebyla ani nouze o dotazy z řad publika, nechyběli ani ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil či šéf činohry Peter Gábor, v jehož režii uvádí NDM právě v této sezoně Walserovo drama Smrtihlav.

Zbývá ještě jedna informace - další repríza hry Smrtihlav, která sklízí úspěch jak u diváků, tak u kritiky, proběhne ve čtvrtek 18. dubna od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V hlavních rolích excelují ostravské divadelní hvězdy jako Igor Orozovič, Jan Fišar, Anna Cónová, Pavlína Kafková, František Strnad, Petra Lorencová, Tomáš Jirman nebo Vladimír Polák.

Reklama

Výběr článků

Načítám