Hlavní obsah

Předvánoční čas v Holešově nabídne přitažlivé koncerty

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultura je v Holešově na programu i v adventní čas. Organizátoři už nyní zvou na koncerty, kterými chtějí potěšit právě v předvánočním čase své publikum.

Foto: Robert Rohál

Big Band Holešov zahraje v kině Svět 20. prosince.

Článek

Už v pátek 7. prosince zahraje v kostele sv. Anny Holešovský komorní orchestr a spolu s ním vystoupí i Holešovský chrámový sbor. Začátek Adventního koncertu je stanoven na 19.30 hodin.

Vánočně laděný koncert nabídne i pěvecký sbor Banana Vox, který působí  při 1. Základní škole v Holešově. Právě ve středu 12. prosince spojí síly se známou vizovickou kapelou Fleret. Společně vystoupí v sále kina Svět už od 17 hodin. Toto spojení nebude mít ovšem premiéru, neboť už v minulosti spolu tyto dva soubory vystoupily. Do Holešova ale nepřijede kompletní sestava Fleretu, nýbrž akustické trio.

„Jsou to ojedinělá vystoupení sestavy Hrach – kytara, Stáňa Bartošík - housle a David Filák na cajon a různé rytmické nástroje. V této sestavě odezní jen pár koncertů ročně a je o ně velký zájem. V akustické podobě u některých písní lépe vynikne valašská melodika a trojhlas, na kterém jsou stavěny naše refrény,“ prozradil kapelník Fleretu Zdeněk Hrachový.

Další zajímavý koncert plný jazzové a swingové muziky slibuje Big Band Holešov. Ten se odehraje v sále kina Svět ve čtvrtek 20. prosince od 20 hodin. A jak říká kapelník orchestru Josef Hájek, zazpívat by měly nejen kmenové zpěvačky Petra Kuciánová a Iva Svobodová, ale také hvězdný host – pražský jazzman a člen mnoha slavných kapel Josef Bažík Pavelka. V rámci koncertu se však představí v sólové skladbě pro klarinet vnuk saxofonisty Karla Loučky – Jiří Loučka, a kromě něj ještě dva žáci bubeníka Víti Krejčiříka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám