Hlavní obsah

Předsezonní extraligová představovačka: KCC Sokol České Budějovice

Novinky, Jan Pařík

Úkol zní jasně. Podaří se ho však naplnit? V předminulé sezoně korfbalisté Českých Budějovic zaskočili brněnského favorita a slavili zisk titulu. Podobný scénář si na jihu Čech rýsují i tento extraligový ročník.

Foto: Jan Pařík

České Budějovice (v zeleném Vlastimil Krejčí) hodlají Brnu znemožnit obhajobu titulu

Článek

Sokol se všemožnými způsoby pokusí překazit Brnu mistrovskou obhajobu. „Je jasné, že jiný cíl nemůžeme mít,“ přitakává českobudějovický trenér Ivo Kracík.

I Budějovice však podobně jako Znojmo potkal úbytek hráčů. V zeleném dresu už se letos neobjeví dvojice Denisa Hurdálková a Miloslava Mensová. „Chtějí se věnovat korfbalu ve svých klubech, odkud u nás byly na hostování, nebo se věnovat úplně jiným věcem. Díry v sestavě budeme lepit mladými nadějemi. Máme některé šikovné dorostence, které hodláme postupně zapracovat do A týmu,“ nastiňuje kouč.

I přes ztráty trenér věří, že to na hru jeho týmu nebude mít zásadní vliv. „Doufám, že zůstaneme na podobné herní úrovni jako minulou sezonu. Mladí to snad zvládnou, navíc nás neopouštějí stěžejní hráči, třeba jako ve Znojmě,“ povídá stratég, jenž dovedl českou reprezentaci na nedávném evropském šampionátu k pátému místu.

Příprava na novou sezonu se v jihočeské metropoli neodehrála úplně ideálně. „Byla hodně rozkouskovaná, což bylo způsobené hlavně mistrovstvím Evropy. Tam jsem byl já i část našeho týmu. Torzo týmu se pak k tréninkům spíš nescházelo, než scházelo. Opravdová příprava tak začne až současně se startem extraligy,“ říká Kracík, jehož svěřence čeká hned v neděli ve druhém kole repríza loňského finále s Brnem.

V letošním extraligovém ročníku čeká Kracík podobné rozložení sil jako minulou sezonu. „Za Brno nebude nastupovat Honza Šedý, což je pro nás sice dobrá zpráva, ale osobně jim to nepřeju. Brno má hodně silné holky, takže to musíme hrát přes kluky a absence Honzy nám může pomoct. Vím, že Prostějov bude dobrý, protože jeho kluky jsem nyní trénoval v reprezentaci, ale na Hané mají zase problémy s holkama. Právě fakt, že náš tým je poměrně vyrovnaný, hraje v náš prospěch a můžeme z něj těžit,“ myslí si Kracík, kterého s týmem v lednu čeká evropský turnaj Europa Shield v Prostějově.

Reklama

Výběr článků

Načítám