Hlavní obsah

Předsedou představenstev krajských nemocnic ve Zlínském kraji je Radomír Maráček

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Představenstva všech čtyř krajských nemocnic odvolala valná hromada složená z radních Zlínského kraje a současně schválila personální změny.

Foto: Zlínský kraj

Radomír Maráček

Článek

„Předsedou představenstev všech nemocnic zřizovaných Zlínským krajem se stal od 1. května MUDr. Radomír Maráček, který je zároveň i ředitelem Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ informovala v úterý 2. května krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Rada kraje jako jediný akcionář odvolala jednotlivé členy představenstev všech nemocnic, kromě stávajících ředitelů. Ve svých funkcích tak zůstávají doktorka Mergentálová v Kroměříži, doktor Sládek v Uherském Hradišti a inženýrka Prousková ve Vsetíně. Odvolaným členům představenstev nabídneme, aby pracovali v pozicích náměstků jednotlivých nemocnic. Kromě doktora Maráčka, který bude ve všech představenstvech nemocnic, bude v představenstvech i Mgr. Lucie Štěpánková,” řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

„Pokud je jeden předseda představenstva ve všech čtyřech nemocnicích, tak odpovídá radě kraje spolu s vedením nemocnice za chod všech nemocnic. Chci, abychom nemocnice propojili do určitého koncernu. Nemocnice mají poskytovat stejně dobrou službu pro každého občana tohoto kraje, proto není možné, aby fungovaly odděleně jako samostatné obchodní společnosti bez vazeb na ostatní,” pokračoval hejtman.

Mezi první kroky nového předsedy byla hned v den nástupu do funkce návštěva všech krajských nemocnic a setkání s primáři.

Do 31. října musí předseda představenstva předložit plán, jakým směrem se budou krajské nemocnice dál rozvíjet jak po investiční, tak i po odborné stránce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám