Hlavní obsah

Přední dveře vozidel MHD ve Zlíně zůstávají zatím pro cestující uzavřeny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Kvůli snížení rizika nákazy řidičů MHD koronavirovou infekcí od cestujících zrušila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) dočasně doplňkový prodej jízdenek u řidičů a rovněž používání předních dveří trolejbusů a autobusů pro nástup i výstup cestujících.

Foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice

Přední dveře vozidel MHD jsou opatřeny informačními nálepkami.

Článek

„Řidiči vozidel MHD jsou každodenně po celou směnu v kontaktu s množstvím neustále se střídajících lidí. Ani prosklená kabina je hermeticky neodděluje od okolního prostředí,“ uvedl tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

K zvlášť blízkému kontaktu podle mluvčího dochází, když si cestující u řidiče kupuje jízdenku nebo když cestující nastupují a vystupují předními dveřmi a procházejí v těsné blízkosti stanoviště řidiče.

„Abychom zvýšili ochranu řidičů před možností přenosu koronaviru od některého z cestujících, rozhodli jsme se dočasně, po dobu karanténních opatření v České republice, zrušit ve vozidlech MHD používání předních dveří cestujícími a rovněž prodej jízdenek u řidiče,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

„I když to bude znamenat pro cestující určité dočasné omezení, prosíme o pochopení. Zdraví řidiči jsou podmínkou toho, aby MHD vůbec fungovala, a pokud můžeme udělat něco pro snížení rizika přenosu nákazy, chceme toho využít,“ dodal ředitel.

DSZO označila přední dveře vozidel i kabiny řidičů zvláštní informační nálepkou. Jízdenky si musí všichni cestující v tomto kritickém období opatřit ještě před nástupem do vozidla na předprodejních místech, v jízdenkových automatech na zastávkách nebo prostřednictvím SMS a mobilního telefonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám