Hlavní obsah

Přednáška Dušana Šimka připomene zlatou éru přerovské železnice

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přednáškou věnovanou železnici se v úterý 31. ledna v 17 hodin v Korvínském domě v Přerově představí místní rodák Dušan Šimek. Pamětník „zlaté éry“ přerovské železnice připomene dobu, kdy zde vládl dopravní ruch neskutečné frekvence. Přednáška bude doprovázena obrazovým materiálem.

Foto: Muzeum Přerovska

Ilustrační foto

Článek

"Jako železničářské dítě z drážních domů ve Škodově ulici jsem zažil doby, kdy tato čtvrť rovnocenně patřila mezi ostatní upravené městské části, kdy středobodem zájmu dětí z okolí byl zdejší frekventovaný železniční provoz a jejich hry se točily zejména kolem dráhy a jejího okolí," říká Dušan Šimek.

Je jeden z absolventů železniční střední školy, která tehdy sídlila v Přerově a měla dokonce aspirace na rozšíření na školu vysokou. Aktivní službu zahájil na malém nádraží v Čechách, posléze byl přeřazen zpět do svého rodiště. Tuto službu připomene prostřednictvím svých zajímavých vzpomínek a přiblíží tak dobu, kdy v přerovském uzlu vládl dopravní ruch o neskutečné frekvenci tvořený do značné míry také ještě parní trakcí. 

Přednáška je součástí výstavy  Povídání o mašinkách, která je v prostorách přerovského muzea k vidění do konce února.   

Reklama

Výběr článků

Načítám