Hlavní obsah

Pražský festival sportu a volného času potěšil bohatou nabídkou

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Letné se uskutečnil první ročník Pražského festivalu sportu a volného času. Proběhl od 16. do 20. června na velkém prostranství naproti fotbalovému stadionu Sparty.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Na festivalu se podílely všechny domy dětí a mládeže sídlící v hlavním městě a mezi nimi i Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy spolu s Informačním centrem pro mládež. 

Na akci se prezentovaly snad všechny sporty, na které si jen vzpomenete.

Děti si mohly vyzkoušet florbal, fotbal, šerm, squash, softball, tenis nebo stolní tenis. Bylo možné sednout si do závodních bobů pro tři, které soutěží na olympiádách. Zajímavá byla i možnost zkusit si třeba golf. Zastoupeno bylo i veslování, aerobic, gymnastika, cyklistika, curling, veslařství, ale třeba i šachy. Nechyběly ani zimní sporty jako lyžování nebo lední hokej, dále freestyle bruslení či sportovní bruslení nebo míčové sporty jako házená, basketbal nebo volejbal.

Stále větší atraktivitě se těší i mezi dětmi lezení, takže nechyběla lezecká stěna, u které byla stále velké fronta.

Jelikož počasí bylo hlavně o víkendu hodně teplé, mohli se návštěvníci ochladit u nainstalovaných sprch a rovněž občerstvení nabízelo spoustu zmrzliny, ledové tříště nebo chlazených limonád. Pochutnat jste si mohli na výborné kávě. K jídlu se nabízel kebab, palačinky, řízky, halušky, český guláš a další. Výběr byl opravdu velký.

Na pódiu byl připraven opravdu atraktivní program. Hosty byli olympionici z letošní zimní olympiády, například reprezentant na bobech Honza Šindelář, trenér zlaté medailistky Ester Ledecké Tomáš Bank nebo třeba Robert Rosenberg, který založil boxerský klub Rebel box a na pódiu předvedl boxerskou ukázku.

DDM hl. m. Prahy nabídlo každý den jiný program, podle toho, které středisko bylo zrovna na akci přítomno. Stanice techniků měla připravenou stavebnici Merkur a mohli jste si zašermovat s vyškoleným šermířem, Stadion mládeže nabídl zástupce netradičních sportů jako baseball nebo mölkky, Stanice přírodovědců si připravila zajímavé pokusy.

V informačním stanu jste si mohli vyzvednout letáky se seznamem kroužků na příští školní rok a zaměstnanci Informačního centra vám rádi podali jakékoli informace týkající se aktivit Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy.

Účast na Festivalu sportu a volného času nebyla velká, ale kdo přišel, měl opravdu nepřeberné množství možností a mohl si vyzkoušet kterýkoli z nabízených sportů. Na stanovištích domů dětí si navíc mohl splnit nějakou aktivitu, za kterou obdržel razítko v příslušné barvě. Pokud se dětem podařilo nasbírat všechna barevná razítka, byly za ně odměněny medailemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám