Hlavní obsah

Pražská výstava láká do světa čokolády

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava s názvem Objevte svět čokolády bude slavnostně zahájena v pražském Obchodním centru Chodov ve čtvrtek 10. března v 16 hodin. Potrvá do 2. dubna.

Článek

Na výstavě se zájemci mohou seznámit s historií výroby čokolády. První seznámení Evropy s tímto produktem bylo spojeno s říší Aztéků. Výstava provede návštěvníky od první třetiny 16. století až po současnost, ukáže, jak vznikala a měnila se podoba čokolády a výrobků z ní.

Z čokolády je zde řada výrobků již připravena, např. napodobenina středoamerické pyramidy. Výstava seznámí s kulturou starobylých Aztéků a umožní nahlédnout do útrob španělské karaky, na které se dováželo zboží z dobytých území Nového světa do Evropy na přelomu 15. a 16.století.

Na výstavě je připravena také kavárna. V ní budou moci návštěvníci posedět a pochutnat si na výrobcích z čokolády, ochutnat vzorky vyráběné čokolády, zúčastnit se jejich prezentace a rovněž si odnést recepty.

Reklama

Výběr článků

Načítám