Hlavní obsah

Pražská taneční skupina Angels Dance sází na moderní step a chce obnovit členskou základnu

Novinky, Robert Rohál

Taneční skupina Angels Dance z Prahy, která se zabývá moderním stepem, funguje už více než deset let. V nejbližší době se představí na Tulipánovém dnu, který proběhne 10. května v atriu pražské Fakultní nemocnice v Motole.

Foto: archiv autora

Taneční skupina Angels Dance v akci.

Článek

„Jsme taneční skupina Angels Dance z Prahy a zabýváme se americkým cloggingem, což je druh moderního stepu. Clogging, jako jedny z mála, obohacujeme moderními prvky různých tanečních stylů. Dále se nově zabýváme country show. Oficiálně jsme vznikly v roce 2005, ale tančíme spolu už mnohem déle,“ uvedla vedoucí skupiny Jana Krausová.

Taneční skupina Angels Dance vystupuje na maturitních plesech, charitativních akcích, firemních večírcích a jiných zábavních podnicích. Letos v únoru nechyběla ani v pražské Lucerně, kde vystupovala na maturitním plese střední průmyslové a elektrotechnické školy v Ječné, která si Angels Dance a jejich cloggingovou (stepařskou) show pravidelně objednává.

„V současné době se chystáme na naše další dvě každoroční vystoupení. Bude to jednak 10. května Tulipánový den v atriu dětské části Fakultní nemocnice v Motole, jednak akce nazvaná Indiánské prázdniny, která proběhne 14. června u dětské lůžkové části Fakultní nemocnice v Motole,“ přibližuje nejbližší akce Jana Krausová.

Členky taneční skupina Agels Dance se zúčastnily už několikrát Mistrovství ČR v cloggingu, kde se staly v letech 2011, 2012, 2014 mistryněmi a 2013, 2015 vicemistryněmi. Vedle toho nadále nabízí svou efektní stepařskou show organizátorům večírků, plesů a jiných akcí.

„Rády bychom rozšířily naší taneční skupinu, abychom mohly připravit zcela novou cloggingovou show a country show - a proto hledáme nové tanečníky, a to dívky i chlapce. Ti, kteří by měli zájem tančit a chtěli vědět více, ať neváhají a kontaktují nás třeba na Facebooku,“ uzavřela Jana Krausová.

Reklama

Výběr článků

Načítám