Hlavní obsah

Pražská Invalidovna představí návštěvníkům příběhy svých dávných obyvatel

Novinky, Vratislav Konečný

Návštěvníky čekají kromě klasických komentovaných prohlídek programy pro dětské kolektivy a školy, zelenou dostaly také moderní technologie v podobě pokračování úspěšné geohry pro chytré telefony. Připraveny jsou programy pod taktovkou Studia ALTA, sídlící v západním křídle Invalidovny.

Foto: NPÚ

Pražská Invalidovna

Článek

Od 29. května budou následovat kulturní akce pořádané organizací ALTA i jejími rezidenty – vše za zvýšených hygienických opatření a v limitovaném počtu návštěvníků.

Jak žili obyvatelé Invalidovny

Národní památkový ústav hru vytvořil ve spolupráci se studiem Geofun a hráčům v ní tentokrát představí vnitřní části Invalidovny a především tehdejší život invalidů.

Také se seznámíte s příběhy osob. Jak to bylo s místní trafikou, kantýnou, či duchovní správou se dozví díky projektu Příběhy z pražské Invalidovny. Vznikl ve spolupráci s historikem Pavlem Heřmánkem, autorem knihy Aby nemuseli nakonec žebrati, který návštěvníky těmito příběhy osobně provede na mimořádných prohlídkách.

Úspěšně obnovené památky představí do léta výstava Dědictví pout zbavené.

V sobotu 6. června si Invalidovna připomene okolnosti svého založení a naváže na historickou tradici kladení věnců k pomníku Petra Strozziho v den jeho úmrtí roku 1664. Z prostředků nadace, která po smrti šlechtice vznikla, byla stavba Invalidovny financována.

Reklama

Výběr článků

Načítám