Hlavní obsah

Pražská Hostivař v sobotu přivítá nové Rákosníčkovo hřiště

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěže, malování na trička i na obličej, divadlo, klauni na chůdách a výborné palačinky. To všechno čeká na pražské děti v sobotu 21. září od 10 hodin na zbrusu novém Rákosníčkově hřišti v Praze-Hostivaři.

Foto: archiv Lidl
Článek

 V 11 hodin vystoupí Michal z Kouzelné školky a na zábavný den s Rákosníčkem se možná přijde podívat i Jiřina Bohdalová, jejíž hlas je s postavičkou Rákosníčka neodmyslitelně spjat.

O to, že nové hřiště stojí právě v Hostivaři, se zasloužili místní. Na začátku roku se totiž aktivně zapojili do hlasování a svými hlasy vybojovali pro své děti unikátní hřiště. V loňském roce se postavilo 11 Rákosníčkových hřišť a letos k nim přibylo již dalších 18.

„Nechat rozhodnout samotné obyvatele měst byl dobrý nápad a hlasování mělo opravdu velký úspěch. Každý měsíc stavíme čtyři hřiště a mapa Rákosníčkových hřišť se již pomalu zaplňuje,“ vysvětlila Anna Těžká, project manager společnosti Lidl.

Jak také dodala, překvapila ji během hlasování velká iniciativa samotných měst a nadšení veřejnosti. Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabízí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, nechybí kolotoč ani různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček a oplocené hřiště poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky. Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku.

Společnost Lidl má v plánu postavit po celé ČR do konce příštího roku celkem 50 Rákosníčkových hřišť

Reklama

Výběr článků

Načítám