Hlavní obsah

Praha 6 je první radnicí, kterou navštívila primátorka. Slíbila revizi návrhu změn MHD 

Novinky, Adam Halmoši

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) přijal v pondělí odpoledne na radnici primátorku hlavního města Prahy Adrianu Krnáčovou (ANO 2011). Primátorka byla na radnici vůbec poprvé od svého uvedení do funkce. Během téměř dvouhodinové návštěvy nejprve hovořila se starostou a poté s radními Prahy 6.

Foto: Adam Halmoši

Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6, a Adriana Krnáčová (ANO 2011), primátorka hl. m. Prahy.

Článek

„Primátorka návštěvou radnice Prahy 6 zahájila sérii, kdy postupně navštíví i další pražské radnice. Prahou 6 začala, také proto, že zde bydlí. Chce nastartovat lepší komunikaci mezi městskými částmi a hlavním městem. Ptala se nás na provozně technické věci a další témata a těším se na vzájemnou spolupráci,“ řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

„Mluvili jsme o věcech, které nás potkaly všechny, to jest hromada nedodělané práce a nutnosti rychle se zorientovat. Shodli jsme se na tom, že nejlepší bude, když městské části budou intenzivně komunikovat s magistrátem o těch svých bolestech a výzvách, které mají a magistrát se bude snažit vyjít jim podle svých možností co nejvíce vstříc, aby jim pomohl realizovat jejich plány. Protože úřad – magistrát to není město, město jsou právě městské části a jsou to starostové a radní, kteří jsou občanům nejblíže,“ řekla po setkání primátorka Adriana Krnáčová.

Prahu 6 nyní intenzivně řeší dopravu a plánované změny MHD po otevření metra do Motola.

„Je to opravdu velká výzva, protože všechno se nahrne najednou – tunel Blanka, metro A. Ke změně jízdních řádů v této souvislosti je potřeba přistupovat s náležitou péčí a je potřeba vycházet vstříc občanům, kteří mají právo říct na změny MHD svůj názor a je to poprvé, co se ptáme občanů, co si myslí o těch změnách. To, že ty změny nebudou tak, jako byly nastavené, to je úplně jasné, musí nastat nějaké revize, protože už nyní vidíme, že ta spokojenost není veliká. Na druhou stranu chápu, že jakmile se otevřou dva tahy, tzn. metro A a tunel Blanka, tak si to vyžádá určitou modifikaci tak, aby ta doprava plynula. Právě Prahu 6 bude čekat velká zkouška. Budu se ještě chtít podívat na nějaké plány a predikce, co se stane, když se otevře tunel Blanka, mám naplánovanou schůzku s TSK,” řekla primátorka Adriana Krnáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám