Hlavní obsah

Praha 5 zve k Andělu zájemce o hru pétanque

Novinky, Luděk Sefzig

Přijďte si s přáteli, rodinou a kolegy vyzkoušet společenskou hru pétanque. Každý den od 9. do 14. srpna u vchodu stanice metra Anděl pořádá Městská část Praha 5 pod záštitou 1. zástupce starosty Prahy 5 Petra Lachnita volné hry i každodenní večerní turnaj pro všechny zájemce. Vstup je zdarma.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Pétanque má původ ve francouzském středomoří.

Článek

Výhodou hry pétanque je, že ji mohou hrát opravdu všichni, bez ohledu na pohlaví, věk či fyzickou kondici. „Utkat se mohou sportovci se seniory i s malými dětmi a zvítězit může kdokoliv. K vítězství navíc vede celá řada strategií, záleží jen na hráčích, jakou cestu zvolí,“ uvedl JUDr. Petr Lachnit.

Pétanque je společenská hra s původem ve francouzském středomoří. Princip hry spočívá v házení kovových koulí tak, aby byly umístěné co nejblíže tzv. prasátku, tedy malé dřevěné kuličce. Soupeří vždy dva týmy o jednom až třech hráčích a je jen na nich, zda zvolí strategii přesných hodů či naopak vyrážení koulí soupeře. A co teprve, když se rozhodnout dobrou trefou posunout prasátko? Přijďte si vyzkoušet vlastní přesnost a zažít zábavu pro celou rodinu na pěší zónu Anděl.

Na místě je samozřejmě možné si zapůjčit vybavení na pétanque zdarma, jen je zapotřebí počítat s vratnou zálohou.

Reklama

Výběr článků

Načítám