Hlavní obsah

Praha 5 má nového starostu

Novinky, Ivona Karvinen

Zastupitelé Prahy 5 na svém zasedání v úterý 11. prosince zvolili v tajné volbě nového starostu. Vedení radnice se ujme Ing. Miroslav Zelený z klubu Zvolených za TOP 09 a Nezávislých, který dostal 31 hlasů z možných 42 hlasů.

Foto: Ivona Kratochvílová

Starosta Prahy 5 Ing. Miroslav Zelený

Článek

V kandidátském proslovu k zastupitelům Ing. Zelený uvedl, že chce každý rok vložit 100 milionů korun do rezervního fondu městské části. Plánuje také úpravy ve struktuře úřadu, které se mu v tuto chvíli zdají nelogické (vznikly za doby bývalého starosty MUDr. Klímy).

„V koalici žádné novinky nenastanou, na radnici zůstávají stejní lidé. Zásadní změny nečekají ani programové prohlášení Rady MČ Praha 5. Dokument projde pouze revizí, abychom se zaměřili na projekty, jejichž realizaci od nás očekávají naši občané,“ sdělil nový starosta Ing. Miroslav Zelený.

Diskuzi se zastupiteli povede v nejbližší době o podobě projektu "betonových květníků". Navrhl sestavit pracovní tým, stávající se z řad odborné veřejnosti, s nímž vytvoří návrhy možného využití, jež chce probrat také s obyvateli Prahy 5.

Na zasedání zastupitelstva svou rezignaci ohlásil bývalý zástupce starosty a člen rady Mgr. Patrik Havlíček, který je nově předsedou Klubu Zvolených za TOP 09 a Nezávislých a také nově vzniklého výboru Majetku a privatizace.

Na místo 1. zástupce starosty nastoupí JUDr. Petr Lachnit (ČSSD) a dalšími zástupci jsou Ing. Jiří Vejmelka (VV), JUDr. Naděžda Kratochvílová (klub Zvolených za TOP 09 a Nezávislých) a Jaroslav Nedvěd (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám