Hlavní obsah

Praha 5 chystá stanovisko ke změnám územního plánu navrhovaným magistrátem

Novinky, Luděk Sefzig

Pražský magistrát předložil veřejnosti již páté kolo tzv. „celoměstsky významných změn“, tedy návrhu na změny územního plánu na území hlavního města. Radnice Prahy 5 proto informuje občany, že se magistrátním návrhem zabývá a připravuje k němu vlastní stanovisko.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Území Prahy 5 se týká celá řada navrhovaných změn.

Článek

Dokument vyvěšený na úřední desce se úzce dotýká i mnoha lokalit v Praze 5, například vrchu Vidoule nebo projektu výstavby viladomů Nad Mrázovkou. Vedení radnice vyzývá občany, aby se s magistrátním návrhem seznámili a své případné připomínky sdělili včas městské části.

„Termín pro podání připomínek byl stanoven již na 22. prosince letošního roku. Prostoru jsme tedy obdrželi minimum. Přesto se návrhem intenzivně zabýváme a rádi bychom vyzvali také veřejnost, aby občané materiál umístěný na úřední desce hlavního města Prahy prozkoumali a sdělili nám své připomínky,“ podotkl zástupce starosty Prahy 5 Mgr. Lukáš Budín (SZ).

Území Prahy 5 se týká 14 změn, a to včetně velmi kontroverzních návrhů - například změna územního plánu v západní části Vidoule, která by umožnila bytovou výstavbu, nebo projekt výstavby viladomů Nad Mrázovkou. Mezi další návrhy se řadí například projekt výstavby bytových domů Jinonická, dále vymezení plochy vodojemu Pomezí včetně řadu na stávající vodovodní síť, výstavba dvou bytových domů na plochách zeleně v ulici Na Konvářce, výstavba rodinného domu poblíž ulice U Vojanky v Košířích, výstavba polyfunkčních objektů místo izolační zeleně v Motole podél Plzeňské ulice a severně od Železničního mostu a další.

„Návrh druhé části tzv. Celoměstsky významných změn V byl schválen velmi nestandardní cestou. Část návrhu nebyla ani projednána Radou hl. m. Prahy, ale do zastupitelstva jej 19. června 2014 předložil předseda výboru Slezák. Schvalování navíc proběhlo nikoliv po jednotlivých bodech, ale en bloc,“ upozornil odborník na územní plánování Jan Formánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám