Hlavní obsah

Praha 13 promine nájmy podnikatelům majícím provozovny ve vlastnictví městské části

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městská část Praha 13 promine podnikatelům, kteří museli v důsledku krizových opatření ukončit s okamžitou platností svoji činnost, platbu nájemného. Vychází vstříc podnikatelům, kteří podnikají a nabízí služby občanům Prahy 13 a mají své provozovny v prostorách ve vlastnictví MČ Praha 13.

Foto: MČ Praha 13
Článek

Okamžitá pomoc až do odvolání 

„Jde o okamžitou a konkrétní pomoc všem živnostníkům a podnikatelům, kteří jsou postiženi situací způsobenou koronavirem. Jsem přesvědčen, že obce a městské části musí dělat všechno proto, aby těmto lidem situaci ulehčily,“ zdůraznil starosta třinácté městské části David Vodrážka.

Reakce na rozhodnutí vlády

„Rada MČ se k tomuto kroku rozhodla vzhledem k tomu, že některým nájemcům musela jejich činnost v prostorách, které jsou ve vlastnictví MČ Praha 13, zakázat, a to na základě usnesení vlády ČR ze dne 14. března 2020 o přijetí krizového opatření, podle kterého vstoupil v platnost zákaz provozování činnosti podnikatelům,” informovala mluvčí radnice Michala Králová.

Reklama

Výběr článků

Načítám