Hlavní obsah

Praha 13 otevřela Domov pro seniory Zity Kabátové

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice Prahy 13 věnuje dlouhodobě péči občanům všech věkových kategorií. Od výstavby a rekonstrukce hřišť pro nejmenší a omladinu, přes mateřské školy, parkovací místa, chloubou budiž Centrální park, zázemí pro všechny, i se sportovišti a občerstvením. Dnes přibyl i domov pro seniory se 110 lůžky.

Foto: Radnice Praha 13

Prohlídka domova

Článek

Nese jméno slavné prvorepublikové herečky Zity Kabátové, svého času občanky Prahy 13.

Moderně vybavené zařízení s nonstop zdravotní službou

Domov pro seniory disponuje jedno a dvoulůžkovými moderně vybavenými pokoji s kompletním příslušenstvím, včetně sociálního zařízení.

„Na každém patře je umístěna sesterna, relaxační místnost a terasa s venkovním posezením. Klienti budou mít k dispozici ordinaci s nonstop lékařskou službou, vlastní kuchyni a jídelnu a další společenské prostory. Komplex bude poskytovat nadstandardní služby včetně kadeřníka, jsou zde prostory s vanami pro vodní terapie či masážní místnosti a tělocvična pro kondiční cvičení. Počítáno bylo také s venkovní relaxační zónou v podobě parku s lavičkami. Celá budova je samozřejmě kompletně bezbariérová,” informovala mluvčí radnice Eva Libigerová. 

„Myšlenka postavit v naší městské části zařízení pro občany v seniorském věku, kteří už se o sebe obtížně postarají sami, se zrodila před několika lety,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka. „K realizaci stavby ale vedla poměrně složitá cesta vzhledem k obtížnému jednání s Magistrátem hl. m. Prahy,“ dodal starosta.

Dům pro seniory nakonec vznikl na základě výběrového řízení rekonstrukcí původního objektu v ulici Za Mototechnou. Celou stavbu zrealizovala společnost HOCHTIEF CZ, a. s. vzešlá z výběrového řízení společně se společností Medox HQ, a. s. Městská část Praha 13 v projektu figurovala jako budoucí kupující.

„Jsem velmi rád, že jsme se mohli účastnit realizace tohoto společensky přínosného projektu, který splňuje všechny standardy špičkového zařízení pro pobyt a kvalitní život seniorů,“ uvedl předseda představenstva HOCHTIEF CZ Tomáš Koranda.

Čekají na provozovatele

V současné chvíli stále probíhá výběrové řízení na provozovatele. Jakmile bude provozovatel znám, může být vytvořen oficiální seznam potenciálních klientů, kteří budou v Domově pro seniory Zity Kabátové ubytováni

Reklama

Výběr článků

Načítám