Hlavní obsah

Pradědovo dětské muzeum zve po celé Velikonoce na dílničky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoční ozdoby, pomlázky a vše co k jarním svátkům patří, si mohou vyrobit děti, které navštíví Pradědovo dětské muzeum od pátku 25. do pondělí 28. března. Každý den je připravena velikonoční dílnička, navíc si návštěvníci mohou pohrát a strávit zde příjemný den.

Foto: Bára Haušková

Děti rády vyrábějí. Tentokrát mohou pracovat na velikonočních dekoracích, barvení vajíček a pletení pomlázek.

Článek

„O Velikém pátku si tvoříme velikonoční dekorace z FIMO hmoty, na Bílou sobotu je připraveno barvení vajíček, v neděli upleteme pomlázky a v pondělí si nazdobíme velikonoční perníčky,“ vyjmenovala Pavla Juřinová z Pradědova dětského muzea v Bludově.

Muzeum tvoří venkovské stavení s mnoha místnostmi a zákoutími. Stěžejní je vesnice Pradědovo s dřevěnými domečky vybavenými nábytkem a hračkami. Ve vesnici žije mlynář a nechybí zde ani nádraží. Děti tak mohou malovat do mouky, vypravovat vláčky nebo servírovat na stůl v hostinci regionální jesenické plyšové pokrmy. Ty jsou v muzeu k dispozici i pro dospělé, nikoliv však na hraní, ale opravdové místní dobroty k ochutnání.

Muzeum je otevřeno celoročně od 9 do 18 hodin, stejná otevírací doba bude i v průběhu celých velikonočních svátků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám