Hlavní obsah

Pozorný muž zachránil důchodkyni invalidní vozík. Zloděje chytil pod krkem

Novinky, Vratislav Konečný

Rvačka dvou mužů ve čtvrtek před ubytovnou na Podbabské přiměla řidiče projíždějícího auta k zavolání městské policie. Na místo neprodleně dorazili strážníci Prahy 6. Našli muže, kteří se vzájemně drželi pod krkem. Policisté zjistili, že jeden se snažil zamezit druhému v krádeži invalidního vozíku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti a podání vysvětlení. Jeden z dvojice uvedl, že reagoval na volání o pomoc od invalidní ženy o berlích, která druhého muže označila jako osobu, která jí v supermarketu odcizila invalidní vozík. Proto začal zloděje pronásledovat a dostihl ho před ubytovnou. Nejdříve se spolu dohadovali, poté začal i fyzický atak.

Muž, který měl vozík odcizit, hlídce sdělil, že jej oslovil neznámý člověk a požádal ho, aby vzal v obchodě stojící vozík, odnesl ho k jeho vozidlu a naložil do kufru. Mělo se jednat o terénní vozidlo stříbrné barvy. Strážníci prověřili všechny skutečnosti, a protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, sedmačtyřicetiletého muže označeného za pachatele zadrželi a předali Policii ČR.

„Strážníkům se přihlásil svědek a potvrdil, že zadržený je ten, který vozík odcizil. Okradená žena strážníkům sdělila, že do prodejny chodí nakupovat často. Vozík nechává odstavený v prostoru před pokladnami. Když nakoupila, marně ho hledala. Náhodný kolemjdoucí jí upozornil na to, že viděl muže v červených montérkách, jak odváží z prodejny invalidní vozík. Žena se o berlích vydala k východu z prodejny a zde spatřila muže v červených montérkách. Volala na něj, aby jí vozík vrátil, že je bez něj bezmocná. Muž jí nejprve přislíbil, že jí ho přiveze zpět, ale pak se dal na útěk směrem k ubytovnám. Zde ho pak zadržel pozorný čtyřicetiletý muž,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám