Hlavní obsah

Pozor, čerti se blíží! Letos postraší i návštěvníky zámku Dobříš

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z unikátního prostředí bývalých pivovarských sklepů na zámku Dobříš se už brzy stane peklo. Peklo se vším všudy, co k němu patří – bandou čertů a čertic, Luciferem, knihou hříchů, ohněm... Celodenní čertovská akce Peklo na zámku se uskuteční v sobotu 30. listopadu od 11 do 18 hodin.

Foto: Archiv organizace Brdský zálesák

Bývalé pivovarské sklepy se přemění v opravdové Peklo

Článek

„Odvážlivci se mohou těšit na bohatý program se spoustou úkolů nejen pro děti. Oproti jiným rokům bude v pekle ještě více čertů a čertic, pod pokličku pekelného kotle vás ale zatím nahlížet nenechám,“ sdělil Michal Járka z Dětské organizace Brdský zálesák.

Ta pořádá čertovské aktivity už několik let u Prostředního rybníka v rámci akce Pohádkový les, od roku 2010 pak začali nadšenci z Brdského zálesáka pořádat pekelné prohlídky také v zámeckých sklepeních. Letos poprvé se uskuteční i na Dobříši.

„V minulých letech jsme Peklo pořádali na zámku v Mníšku pod Brdy, nyní nás oslovili z městského úřadu Dobříš a nám se myšlenka změny prostředí velmi zalíbila,“ uvedl Járka.

Podle jeho slov pořadatele sklepy na zámku Dobříš naprosto uchvátily. „Bez nadsázky říkám, že je to impozantní prostor a pro peklo jako stvořený. Naše motto, které zní „Pojďte se s námi bát do zámeckého sklepení“ bude proto na Dobříši ještě pravdivější,“ dodává.

Po Pekle na adventní prohlídku do vánočního zámku

Akce je vhodná pro rodiny s dětmi do deseti let, vstup do pekla je na uvážení rodičů, protože prostředí bude jaksepatří strašidelné. Prostor sklepů není přizpůsoben lidem se sníženou pohyblivostí a s kočárky.  

Vzhledem k velkému zájmu doporučují pořadatelé rezervovat si místo na prohlídku Pekla předem v Informačním středisku Dobříš. Jednotné vstupné je 25 Kč.

„Návštěva pekla bude koncipována jako jeden ze speciálních prohlídkových okruhů zámku, konat se bude každých 15 minut a do jedné prohlídky se vejde maximálně deset návštěvníků,“ upozornila Marika Kokešová ze zámku Dobříš.

Návštěvu zámeckého pekla můžete spojit také s další předvánoční atrakcí na zámku Dobříš. V sobotu 30. listopadu se konají letošní první adventní prohlídky zámecké expozice. Ta se před začátkem prosince zahalila do vánoční atmosféry a na prohlídce I. okruhu tak uvidíte kromě historického nábytku i vánoční stromečky a dekorace, od průvodce se pak dozvíte zajímavosti o historii Vánoc či o adventních a vánočních zvycích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám