Hlavní obsah

Poznejte vinaře v jeho sklepě. Otevřou ve Bzenci, Blatnici nebo v Zarazicích

Novinky, Zdeněk Šmýd

S blížící se turistickou sezonou sílí i vábení vinařů Slovácka. Přibývají akce otevřených sklepů. V druhé polovině května je z čeho vybírat.

Foto: Zdeněk Šmýd

V Čejkovicích se bude nalévat v areálu zámku.

Článek

Druhá vlna hromadného otvírání sklepů na jihu Slovácku je tady. Vinaři regionu dali návštěvníkům po nabitém dubnu dva týdny oddechu a jedou do toho nanovo v druhé polovině května, kdy se milovníci vína konzumovaného přímo u výrobců mohou těšit na čtyři akce – v Blatnici pod svatým Antonínkem, ve Bzenci, v Čejkovicích a ve Veselí nad Moravou.

Jako první lze navštívit už v sobotu 18. května Blatnici, kde v nádherné uličce památkově chráněných sklepů otevře dveře od 10.00 více než 35 z nich. Návštěvníky budou vozit koňské povozy, k pití bude hrát cimbálová muzika a otevře například i místní muzeum. Další informace na http://www.vinariblatnice.cz/putovani-po-blatnickych-budach.

Nabitý pak bude následující víkend. Vybrat si bude možné ze tří možností a každá je lákavá. Po oba víkendové dny se konají známé Vinné trhy v Čejkovicích. Téměř třicítka místních vinařů nabídne plody své práce ne přímo u sebe ve sklepích, ale kousek od nich – na nádvoří a v zahradě místního zámku. Další informace na http://www.vinozcejkovic.cz/.

V sobotu 25. května máte možnost poznat osobně i vinaře ve Bzenci. Sklepy otevřou od 10.00. Více se dovíte na: https://www.bzenec.cz/turistika/kulturni-akce-a-vystavy/otevrene-sklepy/.

A pokud vás nelákají masové akce a toužíte hlavně po klidu, je tu jedna speciální nabídka. V sobotu 25. května otevřou sklepy v Zarazicích. Že jste o nich ještě neslyšeli? Bývalá samostatná vesnice Zarazice je dnes částí Veselí nad Moravou. Má jen několik sklepů v ulici Drahy a ty nyní společně otevřou. Více na webu kulturního domu http://www.kultura-veseli.cz/ostatni/3610-zarazicesklepy-2.

Samozřejmě, že pokračují i tradiční košty. O tomto víkendu to bude třeba Oblastní výstava vín Podluží v Moravské Nové Vsi nebo Putování za vínem Slovácka v Žádovicích u Kyjova.

Reklama

Výběr článků

Načítám