Hlavní obsah

Požár výrobní haly na Kroměřížsku způsobil miliónovou škodu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Technická závada čerpadla způsobila ve čtvrtek 23. srpna okolo čtvrté hodiny ranní požár v objektu dřevovýroby v Koryčanech v místní části Lískovec na Kroměřížsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil halu dřevovýroby.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, vyšetřovatel vyloučil cizí zavinění, škoda je vyčíslena na jeden milión korun,“ informovala dnes mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.  

Majitele firmy na požár objektu upozornila elektronická zabezpečovací signalizace pomocí SMS zprávy. „Ihned proto jel k objektu dřevovýroby a pokoušel se požár uhasit s použitím jedenácti hasicích práškových přístrojů, jenže marně. Díky upozornění a včasnému zásahu hasičů byly uchráněné hodnoty vyčísleny na tři milióny korun,“ uvedla mluvčí.

K požáru se sjelo deset hasičských jednotek z Kroměřížska a Uherskohradišťska. „Hasiči zjistili, že došlo k zahoření čerpadla na čištění vody a od toho hoří část pláště dřevěné budovy a oheň se šíří do prostor mezi střechou a jejím podbitím. Proto ihned odpojili elektrický proud v celém objektu a použili tři proudy vody k uhašení požáru, který hasili v dýchací technice ze střechy i z vnitřní části zasažené budovy,“ sdělila Lucie Javoříková.

Zásah komplikoval velmi hustý dým, který se v prostoru haly tvořil a také velké množství dřevního prachu v hale, kvůli němuž se požár neustále rozšiřoval na další místa.

„Po vyhlášení lokalizace požáru velitelem zásahu hasiči zajistili samovolné odvětrávání zasažené budovy. Poté prozkoumali místa zásahu, přičemž kontrolovali objekt termokamerou a pod střechou dohašovali skrytá ohniska,“ dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám