Hlavní obsah

Požár v otrokovické firmě likvidovaly čtyři hasičské jednotky

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu předběžně odhadnutou na několik desítek tisíc korun způsobil v pátek 9. listopadu ve firmě v Otrokovicích na Zlínsku požár výrobní komory. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa zásahu.

Článek

„Šetření si převzal vyšetřovatel hasičů, který jako příčinu požáru určil vznícení antrachinonu v jedné z komor,“ sdělila dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

K hlášenému požáru vyslal operační důstojník HZS Zlínského kraje čtyři jednotky hasičů s deseti zásahovými vozidly. 

„Podle prvotních informací zde došlo v jedné výrobní komoře k požáru antrachinonu, který se rozšířil do dalších komor zařízení. Zaměstnanci firmy ihned začali pomocí dvou hasebních proudů s ochlazováním technického zařízení a dostali tak požár pod kontrolu,“ řekla mluvčí.

K požáru přijeli profesionální hasiči ze stanice Otrokovice a ze stanice Zlín posílené dvěma jednotkami dobrovolných hasičů z Otrokovic a Otrokovic-Kvítkovic.

„K ochlazování zařízení nasadili ještě jeden hasební proud. S pomocí termokamery kontrolovali hasiči celý úsek inkriminovaného zařízení a otevřeli zasažené komory, v nichž došlo k požáru. Komory pak odvětrali a opětovně kontrolovali termokamerou,“ dodala Lucie Javoříková.

Poté velitel zásahu oznámil redukci sil a prostředků. Jednotky se postupně začaly vracet na své základny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám