Hlavní obsah

Požár ubytovny na Karlově citelně poškodil i okolní podnikatele

Novinky, Miroslav Knotek

Požár ubytovny v Plzni na Karlově, se kterým minulé úterý bojovalo dvanáct hasičských jednotek, měl kromě tragického konce (1 mrtvý, 12 zraněných) za následek i značné škody na majetku v areálu ubytovny, kde sídlí podnikatelské subjekty.

Foto: Pavel Beran
Článek

Požár zničil nejen podnikatelské prostory, nýbrž zásadně či úplně poškodil i vybavení potřebné pro jejich činnost. Vedení Městského obvodu Plzeň 3 oslovilo majitele těchto provozoven s nabídkou pomoci ve formě zprostředkování pronájmů náhradních prostor pro podnikání či případného odkupu pozemků ve vlastnictví města Plzně.  

Starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer s místostarostou Davidem Procházkou přislíbili v rámci svých kompetencí pomoc při jednáních s městem Plzní o případných náhradních prostorách a po krátké konzultaci se Správou veřejného statku města Plzně nabídlo možnost pronájmu skladovacích prostor v garážích na území města Plzně. Dále jsou volné bývalé podnikatelské prostory ve vnitrobloku Klatovská ul. a Dobrovského. Tyto prostory je ale nutné nejprve prohlédnout, zda by byly vhodné pro dané podnikání, poté lze přistoupit k dalšímu jednání ohledně podmínek pronájmu.  

„Snažíme se o co nejúspěšnější jednání s městem, abychom těmto živnostníkům pomohli, neboť se ne svojí vinou dostali do téměř likvidační situace,“ říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.  

Podnikatelé mají zájem o tyto prostory: pronájem 1 – 2 automobilových stání se zázemím (autoopravárenství), prostor pro dílnu o velikosti 100 m² s velkými vraty (výroba akvárií a terárií na klíč), prostor 4 x 15 m² na 4 automobilová stání (příprava vozů na prodej) a objekt k odkoupení o velikosti 200 m²  či pozemek k odkoupení o velikosti 1000 – 2000 m² (autoservis, autodíly, 6 zaměstnanců).

„Vlastně ani není známo, že jeden ze živnostníků pomohl zachránit lidské životy, kdy k hořícímu objektu přistavil auto, aby na něj mohli z 1. patra seskočit ohněm uvěznění lidé. Žádáme všechny, kteří by vhodné prostory mohli poskytnout, aby pomohli. Kontakty na dotčené živnostníky jsou u nás na úřadě,” dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám