Hlavní obsah

Požár kotelny způsobil firmě na Vsetínsku škodu za milióny korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za tři milióny korun způsobil v pondělí 22. října odpoledne ve Valašské Bystřici na Vsetínsku požár kotelny v budově firmy zabývající se dřevovýrobou. Na jeho likvidaci se podílely tři hasičské jednotky.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Nikdo nebyl zraněn, hasiči uchránili hodnoty za 15 miliónů korun, příčinou vzniku požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů,“ informovala v úterý tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Operační důstojník krajských hasičů po ohlášení požáru v pondělí o půl čtvrté odpoledne ihned vyslal k události profesionální jednotku z Valašského Meziříčí, hasiče města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolnou jednotku z Valašské Bystřice.

„Hasiči po příjezdu zjistili, že požár z kotelny se šíří do vyšších pater budovy. Ještě před nimi se zaměstnanci firmy s pomocí dvou hadic natažených z místní hydrantové sítě snažili požár uhasit, ale marně,“ sdělila tisková mluvčí.

Přijíždějící jednotky s šesti cisternami potupně nasadily pět hasebních proudů a dva vysokotlaké. Zásah v třípatrové budově jim komplikovalo velké množství pilin, a proto hasiči museli požár likvidovat v dýchacích přístrojích. 

„Požár dostali pod kontrolu za dvě a půl hodiny a pak teprve mohl velitel zásahu vyhlásit lokalizaci. Hasiči pak s termokamerou objevovali další a další skrytá ohniska, která dohašovali. Zásah byl velmi náročný a pro hasiče nebezpečný, neboť požárem prohořely stropy. Ke skrytým ohniskům se proto dostávali za použití lanové techniky. Zbylé piliny prohrabávali a prolévali,“ sdělila Lucie Javoříková.

Okolo 20. hodiny vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru a jednotky se začaly postupně vracet na své stanice. Na místě na dohled nad požářištěm zůstala místní jednotka hasičů z Valašské Bystřice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám