Hlavní obsah

Požár bytu v Karviné skončil tragicky, jeden člověk zemřel

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě jednotky profesionálních a jednotka dobrovolných hasičů zasahovaly při nedělním požáru bytu v Karviné-Hranicích, který měl tragické následky.

Foto: Milan Haluška
Článek

Před 18. hodinou začalo hořet v bytě ve 4. patře osmipatrového panelového domu v ulici Bratranců Veverkových 2808 v Karviné-Hranicích.

Před příjezdem hasičů se lidé nejprve snažili požár uhasit sami, a to za pomoci přenosného hasicího přístroje a vodou z nástěnného hydrantu.

„To se jim téměř podařilo. Hasiči pak za použití dýchacích přístrojů provedli dohašení požáru, odvětrání zakouřené chodby a požárem zasaženého bytu a následně provedli kontrolu bytů nad místem požáru, zda nedošlo ke skrytému šíření požáru. To se naštěstí nepotvrdilo,” informoval mluvčí hasičů Petr Holub.

Požár podle mluvčího dostali hasiči pod kontrolu během půl hodiny po příjezdu na místo, úplně zlikvidován byl za dalších asi 20 minut. Poté hasiči na místě setrvali, aby zajistili místo požáru a kontrolovali jej.

Dýchací obtíže i smrt

Jednomu z obyvatel domu, který se pokusil uhasit požár, poskytli hasiči první pomoc podáním kyslíku a přivolali na pomoc kolegy ze Zdravotnické záchranné služby.

„Podle sdělení velitele zásahu nebyl stav nadýchaného obyvatele domu vážný. Následně byl přepraven do nemocnice k dalšímu ošetření,” uvedl Holub.

V bytě byl hasiči nalezen sedmašedesátiletý muž, který podle přivolaného lékaře zemřel na udušení a spálení. „Lékařský výrok ještě přesněji určí nařízená soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že po počátečním ohledání bylo vyloučeno cizí zavinění.

Kriminálka tak nyní bude podrobně prověřovat všechny okolnosti úmrtí muže. Během pondělí bude byt znovu ohledán.

„Na místo bude přizván i policejní pes, který je specialista na vyhledávání hořlavin,“ uzavřela Viačková.

Předběžná škoda způsobená požárem činí 300 tisíc korun. Příčina požáru je nadále v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám