Hlavní obsah

Pouťový festival v Mukařově nabídne kulturu, regionální výrobky i klasickou pouť

Novinky, Tereza Zatřepálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mukařov ožije o víkendu 17. a 18. srpna pouťovým festivalem. Pro návštěvníky zahrají v průběhu soboty a neděle čtyři hudební skupiny, vystoupí dva divadelní soubory a bude připraven také jarmark s produkty držitelů regionálních značek i místních producentů. Program doplní vystoupení kouzelníka.

Foto: obec Mukařov
Článek

Na venkovní scéně v parku před obecním úřadem se v sobotu 17. srpna od 14 hodin můžete těšit na pražskou skupinu Motovidlo, která hraje vlastní i převzatou tvorbu, lidovku, jazz, i pop, zkrátka, jak sami říkají - od Bacha po Vlacha. Motovidlo uslyšíte i v neděli, kdy bude jarmark pokračovat již na obvyklém místě u mateřské školky.

Amatérský divadelní soubor DiPoNa má pro návštěvníky připravené představení Alenčiny rošády. Kouzelník GRINO vystoupí s programem pro malé i velké diváky. Vokální trio SEŠESTI (s kytarovým doprovodem) zpestří hudební produkci sobotního dne. Poté se na scénu dostaví divadlo U plotny s pohádkou O třech kůzlátkách. Sobotní program zakončí klasická country hudba v podání skupiny Country Roy a rockové a popové hity v podání Honzy Doskočila a skupiny The Release

Na jarmarku od 10 hodin nakoupíte: proutěné košíky Davida Čížka, textilní výrobky a pedig Jaroslavy Ahnelové, keramiku a drátování manželů Pospíšilových z Tábora, sportovní čepice a čelenky RITUALL z Beskyd, hry a hlavolamy z Ostrova her a hlavolamů, keramiku Daniely Doskočilové ze Žernovky, levandulové panenky Ludmily Eismanové

A ochutnáte: perníčky Radmily Bělinové, Siřemské pivo, kávu Kávy pitel z Kutnohorska, Roztomilé sýry a mléčné výrobky z Jeseníků, víno Johann W ze Zámeckého vinařství v Třebívlicích v Českém středohoří a Tadeášovo koření z Buštěhradu.

Samozřejmě nebudou chybět ani klasické kolotoče a houpačky pro malé i velké návštěvníky.

Pouťový jarmark pořádá obec Mukařov ve spolupráci s Asociací regionálních značek

Reklama

Výběr článků

Načítám