Hlavní obsah

Postup do národního finále přivezly z Klatov do Opočna mažoretky Colloredo

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historický úspěch zaznamenaly mažoretky Colloredo během zemského finále národního šampionátu, které proběhlo ve dnech 4. a 5. června v Klatovech. Poprvé si vybojovaly postup do národního finále, a tak do Poděbrad, kde se šampionát 18. a 19. června uskuteční, pojedou s velkým očekáváním.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Mažoretky Colloredo postoupily do finále národního šampionátu v Poděbradech.

Článek

Úspěchem pro Rychnovsko však byl nejen postup mažoretek Colloredo, ale také výkon Týnek ze Základní umělecké školy v Týništi nad Orlicí, neboť i druhé svěřenkyně trenérky Věry Juráškové nezklamaly a při premiérové účasti v zemském finále skončily na sedmém místě.  

„V sobotu probíhala soutěž v pochodovém defilé na trati sto metrů se živou kapelou za zády, v neděli byly na programu šampionátu pódiové formace v kulturním domě, kde se všechny skupiny představily se svými choreografiemi,“ přiblížila průběh Kateřina Vašatová, která nejen aktivně soutěží, ale už také působí jako druhá trenérka.

K vystoupení týnišťských Týnek řekla: „Soutěžily v kategorii děti starší a získaly krásné sedmé místo z celých Čech, což je ohromný úspěch, protože soutěží vlastně prvním rokem.“

Starší a zkušenější svěřenkyně trenérky Věry Juráškové - mažoretky Colloredo - se představily v kategorii juniorek a obsadily páté místo, které zaručuje postup na mistrovství České republiky v Poděbradech.

„Úspěchu jsme dosáhly i přesto, že tři děvčata postihla nevolnost a musely jsme soutěžit pouze v sestavě osmi mažoretek,“ prozradila Katka Vašatová a doplnila: „Naše vedoucí Věra Jurášková byla z výkonu a umístění opravdu nadšená, protože za šest let, co se této disciplíně věnujeme, se nám nikdy nepodařilo takového úspěchu dosáhnout.“

Postup do finále v Poděbradech pro mažoretky Colloredo vybojovaly: Anna Ludvíková (hlavní Mažoretka), Klára Peřinová (hlavní Mažoretka), Michaela Lebdušková, Barbora Štěpánová, Markéta Horáková, Renata Faltová, Nikola Vaverková, Táňa Machová, Anna Mikušíková, Martina Tošovská, Nela Jarkovská a Kateřina Vašatová (vedoucí a trenérka) spolu s Věrou Juráškovou.

Pořadí zemského finále v Klatovech – kategorie juniorky:

1. Ronov nad Doubravou, 2. Postoloprty, 3. Dobrovice, 4. Klatovy, 5. Mažoretky Colloredo z Opočna.     

Na národní finále do Poděbrad se sjede veliká konkurence, účast mají zaručenou nejlepší týmy reprezentující například Postoloprty, České Budějovice, Prahu, Ronov nad Doubravou nebo Lomnici nad Popelkou, Mažoretky Colloredo ale věří, že se neztratí ani v tak silné konkurenci. 

Reklama

Výběr článků

Načítám