Hlavní obsah

Postřižiny na Mníšku se vydařily, dnes slibuje počasí zážitek ještě příjemnější

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I dnes se od 20 hodin hraje na nádvoří zámku Mníšku pod Brdy divadelní představení Postřižiny. Počasí je k nám přívětivější, a tak se můžeme těšit na příjemný zážitek, plno zábavy a úžasné herecké výkony.

Foto: Anna Čelouchová

Včerejší Postřižiny se opravdu vydařily. Přijďte i dnes.

Článek

Přestože včera napršely snad litry deště a všude panovaly obavy, že "prvorepublikový pivovar" spláchne voda, počasí se včas umoudřilo a zábavnému představení Hrabalových Postřižin nakonec opravdu přálo.

Zápal herců a ovace diváků dávaly najevo, že všichni si to opravdu užívali. Velký aplaus sklízel Lumír Olšovský nebo Petr Jančařík v roli doktora Gruntoráda, když usíná při lékařské prohlídce na hrudníku paní správcové.

V Postřižinách se určitě nejvíc těšíme na ukřičeného Pepina, jehož role se naprosto úžasně zhostil Karel Král. Jeho zvučný hlas se rozezníval přes celé zámecké nádvoří a rozesmával obecenstvo.

Mezi vrcholné scény, na které se všichni těšili, patřilo šplhání na komín, nebo koupání v kádi, které snad Maryška neodstoná. Největší zážitek pak určitě měli diváci v popředí. Jak prohlásil Francin: „A teď něco pro diváky v první řadě.” Načež přehnul Maryšku přes koleno, vysoukal jí sukni a dostala nařezáno.

Na představení srdečně zve i kastelánka zámku Jana Digrinová: „V sobotu 6. srpna ve 20.00 hodin hrajeme znovu. Nenechte si ujít veselé představení s Lumírem Olšovským, Petrem Jančaříkem, Karlem Králem a dalšími skvělými herci. Víc než dvě hodiny prvorepublikové zábavy vás nejen pobaví, rozesměje, ale i zahřeje. Přijďte si zazpívat a užít si krásný večer.”

Reklama

Výběr článků

Načítám