Hlavní obsah

Postřižinská dočesná nabídne česání chmele i hudební program

Novinky, Hana Knížková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivovar Nymburk už třetím rokem pořádá akci pro celou rodinu, během které si zájemci mohou sami vyzkoušet, jaké to je česat chmel. Akce s názvem Dočesná 2017 se bude letos konat v sobotu 26. srpna. Kromě samotného česání bude pro návštěvníky akce připraven také doprovodný hudební program.

Foto: Hana Knížková
Článek

Historicky první dočesná se v Nymburském pivovaru konala v roce 2015, v rámci 120. výročí založení pivovaru. Od té doby se akce setkává s úspěchem a zájmem nejen nymburského okolí. I letos se proto v sobotu 26. srpna v 10 hodin dopoledne otevřou brány pivovaru pro všechny příznivce zlatavého moku. 

Díky letošnímu příznivému počasí a lokalitě pivovaru s ideálními podmínkami pro růst chmele v blízkosti Labe se mohou návštěvníci a dobrovolní česáči těšit, na slavnostní sklizeň 68 rostlin chmele odrůdy žatecký poloraný červeňák. Podle množství rostlin a zkušeností s předchozích ročníků bude samotné česání trvat zhruba dvě hodiny.

Ke zpříjemnění atmosféry budou chmelovým příznivcům hrát kapely Huafi, Diesel či Nespoutaní hoši. Jako hlavní hvězda připraveného hudebního programu vystoupí skupina Telegraf od 17 do 19 hodin a zakončí tak celou akci.

V průběhu Dočesné bude návštěvníkům k dispozici místní občerstvení, a sice čepované jedenácti a dvanáctistupňové Postřižinské pivo, nebo třináctistupňový polotmavý Něžný Barbar. Pro zastánce střízlivé mysli a zodpovědné řidiče bude připraveno nealkoholické pivo Střízlík.

Vstupné je i tento rok zdarma.

Další informace: www.postriziny.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám