Hlavní obsah

Postižení tanečníci z country skupiny Lucarino Dance oslavili páté narozeniny

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V salonku restaurace Pamplona v Libochovicích oslavila ve čtvrtek 8. srpna šestice tanečníků s vedoucími a nejbližšími kamarády významné výročí skupiny.

Foto: Jiří Růzha

Taneční skupina Lucarino Dance slavila své páté výročí

Článek

Taneční skupina Lucarino Dance byla založena v lednu roku 2008 z původního tanečního kroužku dvěma nově příchozími zaměstnanci, kteří se již léta věnují country scéně v soukromém životě. Cílem bylo dokázat, že zdravotní a mentální postižení není překážkou v tanečním projevu a že skupina obstojí i v konkurenci jiných amatérských skupin.

Skupina se věnuje hlavně modernímu americkému Line Dance, ale občas si zatančí i klasické country a do repertoáru patří i kankán. Kromě velmi úspěšné prezentaci skupiny na festivalech Patříme k sobě Semily, Slunce svítí všem Mladá Boleslav, Náš svět Žatec, Cesta k nám Ústí nad Labem, Nesem vám Vánoce Praha a Umíme se bavit Libochovice, také již šestkrát získala 1. místo v taneční soutěži v České Kamenici a dvakrát první místo v taneční soutěži v Křešicích.

Ovšem největším úspěchem je 1. místo v pohárové soutěži tanečních formací Team Dance 2012 Litoměřice, které se skupina zúčastnila jako jediná se zdravotním postižením a ihned si získala obdiv poroty a diváků.

V květnu 2012 byl o skupině natočen Českou televizí krátký šot v pořadu pro zdravotně postižené – Klíč s názvem Umění handicapovaných.

Velmi dobře se skupina ukázala v nesoutěžní části mezinárodní taneční soutěže Pardubická Ryengle 2012. V letošním roce se již zúčastní soutěže. Kromě vystoupení na Abilympiádě a ministerstvu práce a sociálních věcí ještě v červnu roku 2013 získala skupina prestižní cenu Modrého slona 2013, kterou pořádá sdružení Artefaktum.

Skupina má tedy za svou krátkou kariéru co slavit. Kromě slavnostního menu, které přímo skvěle připravila majitelka restaurace Pamplona, obdrželi členové skupiny drobné dárky od přátel. Dostali trička s logem a jménem skupiny a za Český Pony Expres skupině pěkný obraz, ze kterého měli všichni velikou radost.

Ale nastává další doba vystoupení a hlavně příprav na taneční soutěže Team Dance 2013 a Pardubickou Ryengly. Tanečníci se prostě nenudí a my jim držíme palce do dalších úspěchů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám