Hlavní obsah

Poslední zářijovou sobotu ožije Vsetín hip hopovou kulturou

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. září bude vsetínský dům kultury po celý den patřit fanouškům hip hopu. Nejen pro ně, ale také pro milovníky kvalitní hudby, dynamického tance, nebo pouličního výtvarného umění připravil Dům kultury Vsetín akci s názvem HIP HOP JAM VSETÍN.

Foto: All Style Unit

Členové vsetínské taneční skupiny All Style Unit jsou spolupořadateli akce

Článek

Již v 10 hodin dopoledne začnou writeři ze Vsetína a okolí jamovat na své oblíbené stěně za domem kultury. Tento prostor se na část dne změní ve výtvarnou dílnu, kde kromě graffiti vznikne i scéna, která zkrášlí pódium při večerní párty. O hudbu k malování se postará Audio Spectrum Soundsystem pod taktovkou lokálních DJ's.

Součástí sobotního hip hopového jamování bude také taneční workshop a soutěž v tanci tzv. battle, který organizátoři připravují společně se vsetínskou taneční skupinou All Style Unit. Ve dvou kategoriích hiphop 1 vs 1 a all style 3 vs 3 si to přihlášení účastníci rozdají na hlavní terase vsetínského domu kultury, kde bude připravena taneční stage. Tanečníky svojí hudební selekcí podpoří oblíbený DJ Borruf.

„Pro nejlepší jsou připraveny věcné ceny a zásoba sportovního nápoje VITALYTE,“ slíbila organizátorka a tanečnice ze skupiny All Style Unit Katka Koňaříková. V případě nepřízně počasí se battle odehraje v malém sále domu kultury.

„Ještě před samotnou soutěží budou mít tanečníci možnost zúčastnit se workshopu, který povede Ondra Švec a.k.a. Endrewstyle. Ondra bude také jedním z členů poroty taneční battle,” doplnila Katka Koňaříková. Tanečník působí v crew SpiritShop a Galactic Empire. Jeho domovská taneční škola je Fénix. Začátek tanečního workshopu je stanoven na 11. hodinu dopolední a taneční battle začne v 15 hodin odpoledne.

Vyvrcholením akce bude hudební párty, která odstartuje ve 20 hodin ve velkém sále domu kultury. Do té správné hip hopové nálady vás dostanou D.I.Y. šohajové z Valašského Meziříčí. Říkají si Shothighz a mají toho nemálo za sebou. Waref "Jakub Tomanec" aka Lion, aka W472, kmotr valašského hip Hopu, první Mc v tomto kraji, který v roce 2003 začal se "společenstvím 13" (Dj Bin, W472). Po setkání s Littlem, mladší posilou Valašské scény, začal koketovat s dancehallem a reggae a tímto směrem se ubírá i jeho produkce až dodnes.

Hlavním lákadlem večera bude pražská hip hopová pecka Prago Union – jedna z nejlepších a nejoriginálnějších českých hip hopových kapel poslední dekády. Prago Union se sebou přivezou další vynikající kapelu Champion sound, která s Prago Union vystupovala již dříve pod názvem LIVĚ Band.

Jednou ze specialit večera bude také jejich živý set pro breakovou exhibici b – boys z Reborn Squad Crew, které bude předcházet vystoupení vsetínské taneční skupiny All Style Unit. Jejich vystoupení bude vrcholem taneční show, protože si to dají naživo rovnou se Champion Soundem a to bude opravdu zážitek.

Podrobnější organizační informace naleznete na webových stránkách www.dkvsetin.cz, nebo na Facebooku. Akci pořádá Dům kultury Vsetín ve spolupráci s All Style Unit a Městem Vsetín.

Reklama

Výběr článků

Načítám