Hlavní obsah

Poslední týden výtvarné výstavy Tři pohledy do zahrady v Přešticích

Novinky, Dagmar Fila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Přešticích si lze v současné době prohlédnout úspěšnou výstavu tří plzeňských výtvarnic a pedagogů ZUŠ Plzeň Jagellonská: Jany Vackové, Marie Němejcové a Dagmar Fily. Obsahuje obrazy, šperky, fotografie, keramiku... Velmi obsáhlou expozici hostí malebný interiér Domu historie Přešticka.

Foto: Dagmar Fila

Pozvánka na výstavu

Článek

Výlet do Domu historie Přešticka je zážitkem pro všechny milovníky krásy a výtvarného umění. Přímo naproti baroknímu kostelu Nanebevzetí Panny Marie můžete navštívit hned několik výstav.

Tři pohledy do zahrady ve druhém patře nadchly návštěvníky již svojí vernisáží tak, že se vraceli znovu i na adventní komentovanou prohlídku výstavy, kde mohli poznat blíže její autorky.

Téma výstavy sjednotila společná láska výtvarnic k přírodě, touha po harmonii, smysl pro detail a nesmírná trpělivost při výtvarné práci, kterou prozrazuje každý obraz, grafika, šperk, makro fotografie, užitá keramika i objekty. Barvy, linie, kontrasty, humor, nadsázka... procházka zahradou umění.

Výstava potrvá do 8. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám