Hlavní obsah

Poslední listopadový den začne ve Frýdku-Místku zářit vánoční výzdoba

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční atmosféra dýchne na obyvatele i návštěvníky Frýdku-Místku v pátek 30. listopadu, kdy se na místeckém náměstí Svobody otevře Adventní městečko a v podvečer bude slavnostně rozsvícen Vánoční strom.

Foto: KulturaFM

Rozsvícení vánočního stromu

Článek

„Rozsvícení Vánočního stromu již tradičně láká na náměstí tisíce lidí. Letos bude Adventnímu městečku na náměstí dominovat dvanáctimetrová jedle, kterou ozdobí sto stříbrných koulí, stovky zábleskových žárovek a žárovek měnících barvy a taky stometrový řetěz s tisícovkou LED diod. Slavnostně se rozsvítí zhruba ve tři čtvrtě na pět, kdy jedno z přítomných dětí otočí klíčem v kouzelném zámku Vánoc a rozsvítí tak nejen Vánoční strom na náměstí, ale také vánoční výzdobu celého města,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Adventní městečko začne žít už odpoledne, kdy se v něm otevřou stylové stánky s vánočním zbožím, ale také spoustou dobrot. Připraven je i kulturní program.

„Odpoledne budou znít na náměstí koledy v podání dětského folklorního souboru Ostravička, následovat bude koncert písničkáře Reného Součka v doprovodu hudebníků Marka Hlosty a Petra Pinkase. Potom, co se letos poprvé rozzáří město vánočními světly, rozjede svůj koncert David Stypka se svou kapelou Bandjeez,“ upřesnila program ředitelka městské organizace KulturaFM Gabriela Skotnicová.

Děti se mohou těšit na zvířátka a barevný vláček v prostoru před bývalým knihkupectvím u křížového podchodu. Vedle stromu bude Ježíškova pošta i vánoční dílny. Zájemci se budou moci vyfotografovat u zábavných vánočních kulis nebo dřevěného oslíka se sáněmi. Chybět nebude ani zvonička vánočních přání.  

„Adventní městečko se snažíme každým rokem vylepšovat. Letos budou nově do vánočního hávu oděny také kašny. Ta velká přímo na náměstí získá podobu vánočního svícnu a menší u křížového podchodu adventního věnce. Na náměstí budou také výstavní panely s fotografiemi přibližujícími život v Adventním městečku, vánoční výzdobu města i zimní krajinu. Věřím, že tyto novinky umocní již tak příjemnou sváteční atmosféru,“ dodal primátor Pobucký.

Program:

15.00 DFS Ostravička

15.30 René Souček & spol.

16.45 Rozsvícení Vánočního stromu

17.00 David Stypka & Bandjeez

Doprovodný program:

Vláček, zvířátka, výtvarné dílny, Ježíškova pošta

Reklama

Výběr článků

Načítám