Hlavní obsah

Poslední den v roce běžci oslavili Silvestrovským během Hrabovou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním dni v roce se sešli běžci v Ostravě-Hrabové, aby konec roku oslavili Silvestrovským během Hrabovou na 9550 metrů. Běh, jehož první ročník uspořádal ředitel závodu Radek Holuša již v roce 1989, se běžel za krásného, slunečného počasí.

Foto: Josef Zajíc

Na startu Silvestrovského běhu Hrabovou se sešlo 130 závodníků. 31.12.2012

Článek

Již po čtyřiadvacáté se konal v pondělí 31. prosince Silvestrovský běh Hrabovou. Ředitel závodu Radouš Holuša je vytrvalý člověk a tak se závod koná bez přerušení a jeho obliba mezi sportovci i veřejnosti stále stoupá.

Závod je podporován Úřadem městské obvodu Ostrava-Hrabová. Starosta Mgr. Rostislav Naď podporu sportu potvrdil. "Jako bývalý učitel tělesné výchovy na zdejší základní škole Paskovská jsem se aktivně atletických závodů zúčastňoval a k této bohulibé činnosti jsem vedl také žáky. Zúčastnil jsem se závodu o Železného muže, a pokud se mohu pochlubit, tak jsem přeborníkem ČR čtyřicátníků v maratónu," zavzpomínal Rostislav Naď.

"Sport stále ve svém volném čase provozuji. Spíše se ovšem zabývám i organizátorskou činností. V Hrabové pořádáme tři hlavní atletické akce: Kateřinský běh na 5 km, dále klasický hrabovský půlmaratón a ve spolupráci se Sokolem Hrabová právě tento Silvestrovský běh Hrabovou. Městský úřad Ostrava-Hrabová bude i nadále sport v naší obci podporovat a předpokládáme, že v roce 2013 bude na Silvestrovském běhu Hrabovou ještě větší účast," dodal starosta.

V 10 hodin byl odstartován hlavní závod na 9550 metrů silničního běhu. I přes krásné počasí se mužům nepodařilo překonat traťový rekord 28:22 min., který drží Jiří Jelínek. Přesto výkon ještě dorostence Jakuba Zemaníka z atletického oddílu SSK Vítkovice, který trať zaběhl za 30:01, byl velmi dobrý. Druhou příčku obsadil Radek Karnůfek ze stejného oddílu. Oba trénuje vynikající atletický trenér SSK Vítkovice Vladimír Černý. Třetí se umístil polský závodník Damián Zawierducha - 30:49 min.

Ani ženám se nepodařil rekord trati překonat. Ten dlouhodobě drží Jana Biolková časem 33:11. Tomuto času se ovšem velmi přiblížila závodnice kategorie nad 35 let Petra Pastorová z Maraton klubu Seitl Ostrava, která běžela 34 minuty a 17 sekund. Druhé místo obsadila mladá běžkyně Adéla Esentiérová z Baláž Extreme teamu Ostrava - 36:47. Třetí místo, bez ohledu na věk, si vyběhla Danuše Škrdlová z MK Seitl Ostrava.

Starosta Městského obvodu Ostrava-Hrabová pak předal nejrychlejší ženě a muži zvláštní věcnou cenu. Po slavnostním vyhodnocení a rozdělení cen pokračoval závod volnou besedou a závodnici si společně pohovořili o svých výkonech a přípravě na rok 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám