Hlavní obsah

Poruchy zraku u dětí a plicní obtíže dospělých řeší nové ambulance

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poruchy zraku u dětí i plicní obtíže mohou lidé řešit v nových ambulancích, které otevřela Poliklinika Agel Praha Italská - nachází se v těsné blízkosti centra města.

Foto: archiv Polikliniky Agel

Nová specializovaná dětská oční ambulance je otevřena každý všední den s výjimkou středy.

Článek

Nová specializovaná dětská oční ambulance je otevřena každý všední den s výjimkou středy, a to v dopoledních i odpoledních hodinách. Dětským pacientům přitom nabízí oční vyšetření, předpis brýlové korekce nebo například vyšetření a léčbu šilhání. Nejdůležitější je ale individuální empatický přístup, který dětským pacientům výrazně pomáhá lépe zvládat zdravotní vyšetření.

„V naší dětské oční ambulanci nabízíme malým pacientům trpělivý a hravý přístup, ale také maximálně kvalitní léčbu a diagnostiku, kterou můžeme poskytovat i díky vysoce modernímu přístrojovému vybavení,“ informoval MUDr. Tomáš Pospíšil, provozní ředitel Polikliniky Agel Praha Italská, s tím, že nová ambulance disponuje například LCD optotypem s binokulárními testy, autorefrakto-keratometrem v kombinaci s tonometrem a pachymetrem či štěrbinovou lampou s digitální vizualizací. 

Druhou nově otevřenou ambulancí v rámci Polikliniky Agel Praha Italská je pak plicní ambulance, která zajišťuje prevenci, diagnostiku, léčbu a dispenzarizaci nemocí plicního systému.

„Zejména jde o diferenciální diagnostiku všech stavů spojených s kašlem a dušností za využití moderních zobrazovacích metod, funkčního a laboratorního vyšetření a spolupráce s dalšími odbornostmi. V rámci plicního klinického vyšetření jsou na pracovišti prováděna vyšetření spirometrická metodou křivky průtok-objem, vyšetření saturace kyslíku v krvi a jsou odebírána sputa k bakteriologickému a mykobakteriologickému vyšetření,“ uvedl MUDr. Pospíšil s tím, že plicní ambulance je otevřena každý všední den. 

„Našim pacientům se snažíme nabízet co nejlepší péči. Věřím, že rozšíření spektra ambulancí k tomuto pozitivně přispěje,“ dodal MUDr. Tomáš Pospíšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám